Teikas apkārtnē nakts aizsegā aizdedzināti atkritumu konteineri un automašīna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Šonakt, ap pusnakti, Valsts policijā tika saņemta informācija par Rīgā, S. Eizenšteina ielas apkārtnē un Hipokrāta ielā konstatētiem vismaz 13 ļaunprātīgi dedzinātiem atkritumu konteineriem, kā arī ap pulksten 00.30 Rīgā, Biķernieku ielā 121 konstatēta ļaunprātīgi aizdedzināta automašīna Renault Master. Par notikušo Valsts policijā sākti kriminālprocesi un šobrīd notiek izmeklēšana. Vienlaikus Valsts policija aicina šo apkārtņu iedzīvotājus pārskatīt savā rīcībā esošos video ierakstus un, ja ir kāda informācija par notikušā apstākļiem vai iespējamām vainīgām personām, ziņot policijai zvanot 110.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Teikas iecirknī sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta atbildība – brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Valsts policijas amatpersonas šobrīd skaidro notikušā apstākļus un veic nepieciešamās procesuālās darbības iespējamās vainīgās personas noskaidrošanai, tostarp pārskatot apkārtnē esošo video kameru ierakstus.

Vienlaikus Valsts policija aicina atsaukties personas, kuru rīcībā ir kāda informācija par notikušo vai cita apstākļu un iespējamās vainīgās personas noskaidrošanai noderīga informācija, ziņojot policijai pa tālruni 110. Tāpat iedzīvotāji aicināti pārskatīt savu transportlīdzekļu video reģistratoros fiksētos video vai citos resursos fiksēto un, gadījumā, ja rodas aizdomas par kādām personām – ziņot par to policijai.

Pārskatot videomateriālus, policija īpaši aicina uzmanību pievērst laika posmam no 12. maija pulksten 23.00 līdz 13. maija pulksten 01.00 sekojošu adrešu apkārtnēs:

  • Rīga, S. Eizenšteina iela 43, 45, 55, 57, 67;
  • Rīga, Hipokrāta iela 45;
  • Rīga, Biķernieku iela 121.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu