Video ⟩ Prigožins var izkrist pa logu vai saindēties ar tēju, raksta Politico (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jevgeņijs Prigožins
Jevgeņijs Prigožins Foto: Ekrānuzņēmums no video

Algotņu grupējuma „Vagner” līderim Jevgeņijam Prigožinam jābūt piesardzīgam, dzerot tēju, jo Kremlis var viņu sodīt par aso Vladimiram Putinam adresēto kritiku, raksta „Politico”.

„Kaitināt vai klaji izaicināt Putinu ir ļoti bīstama spēle, kas bieži vien beidzas ar skaļu blīkšķi – piemēram, ar rūpīgi izplānotu un īstenotu pašnāvību vasarnīcā,” norāda publikācijas autori.

Izdevums atgādina, ka līdz ar Krievijas pilna apmēra iebrukumu Ukrainā pagājušā gada 24. februārī visu valsti pāršalca mīklainu pašnāvību vilnis: vismaz septiņi krievu oligarhi zaudēja dzīvības dīvainos apstākļos, kā arī negaidītā nāvē no dzīves šķīrās virkne augsta ranga ierēdņu.

Publikācijas autori uzskata, ka arī Prigožins, kurš nesen personīgi apvainoja Putinu, var „neizskaidrojami” izkrist pa logu vai pēkšņi nomirt, izdzerot tasi aromātiskas tējas.

„Vai viņš beidzot ir pārkāpis robežu ar savu neķītro tirādi pagājušajā nedēļā par „vectēvu”, ar ko daudzi Krievijā saprot tieši Putinu? Krievi, iespējams, ir izkrituši pa logiem daudz mazāku iemeslu dēļ,” norāda publikācijas autors.

Vienlaikus izdevums citē Krievijas opozīcijas žurnālistu Andreja Soldatova un Irinas Boroganas viedokli, kuri uzskata, ka Prigožinu joprojām atbalsta Krievijas militārais izlūkdienests (GRU) un, iespējams, arī personīgi pats Putins.

Viņi pieļauj, ka Kremļa diktators var apzināti pievērt acis uz dažām Prigožina izdarībām, lai viņš turpinātu būt pretsvars Krievijas Federācijas augstākajai militārajai vadībai.

Šīs nedēļas sākumā bijusī Krievijas TV Pirmā kanāla darbiniece Marina Ovsjaņņikova, kura kļuva slavena ar savu pretkara piketu tiešraides laikā ziņu studijā, klaji izsmēja Putinu, sakot, ka viņam „nav pietiekami daudz novičoka”, lai piebeigtu visus viņa kritiķus.

„Taču priekš Prigožina noteikti pudele atradīsies. Kad pienāks laiks,” raksta Politico.

9. maijā, kad Putins ar garlaikotu sejas izteiksmi vēroja pēdējos gados visneizteiksmīgāko militāro parādi Sarkanajā laukumā, Prigožins ierakstīja video, kurā nedaudz aizplīvuroti, taču nepārprotami “uzbrauca” Putinam.

Viņš sacīja, ka kāds „vectēvs” domā, ka ar Krievijas armiju viss ir kārtībā, lai gan īstenībā tai ir lieli zaudējumi frontē un trūkst lādiņu.

„Un ko valstij darīt tālāk? (..) kā uzvarēt karā, ja nejauši, es tikai pieņemu, atklājas, ka šis vectēvs ir pilnīgs stulbenis?” ierakstā jautāja Prigožins.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu