Īsi pirms Ukrainas uzstāšanās Eirovīzijā Krievija apšaudījusi dziedātāju dzimto pilsētu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Martin Meissner

Šogad Ukrainu Eirovīzijā pārstāvēja elektroniskās mūzikas duets "Tvorchi". Dueta dziedātāju dzimto pilsētu Ternopiļu īsi pirms "Tvorchi" kāpšanas uz skatuves, kā arī uzstāšanās laikā Krievija apšaudījusi ar raķetēm, apliecina Ternopiļas reģionālās pārvaldes administrācija.

Uzbrukumā ievainoti divi cilvēki; skartas arī vairākas noliktavas.

Grupa "Tvorchi" par notikušo arī pavēstījusi savā "Instagram" kontā. "Ternopiļa ir mūsu dzimtā pilsēta, kuru Krievija apšaudīja, kamēr mēs uz Eirovīzijas skatuves dziedājām par dzelzs sirdīm, drosmi un gribu," teikts ierakstā.

"Tvorchi" ar dziesmu "Heart of Steel" sestdien notikušajā konkursā ieguva sesto vietu, savukārt pirmajā vietā ierindojās Zviedrijas pārstāve Lorēna ar dziesmu "Tattoo", kopā skaitot žūrijas un skatītāju balsojumu, ieguva 583 punktus.

Pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Ukrainas grupa "Kalush Orchestra". Atbilstoši Eirovīzijas noteikumiem dziesmu konkursa pusfināliem un finālam jānotiek uzvarētājvalstī, taču Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ konkursa uzvarētāji šogad tika noskaidroti Lielbritānijā, kas pērn ieguva otro vietu.

Latvijas pārstāvji - grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" - finālā neiekļuva.

Konkursa rīkotāju izplatītā informācija liecina, ka "Sudden Lights" savā pusfinālā palikuši pirmie "aiz strīpas", proti, grupa ierindojās 11.vietā starp 15 dalībniekiem, bet finālā iekļuva desmit valstis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu