"Jaunā vienotība" cer uz 80 deputātu atbalstu Rinkēviča ievēlēšanai (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē, kurā "Jaunā vienotība" iepazīstina ar savu kandidātu gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē, kurā "Jaunā vienotība" iepazīstina ar savu kandidātu gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām. Foto: Zane Bitere/LETA

"Jaunā vienotība" (JV) cer uz Saeimas 80 deputātu atbalstu ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā, informē JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Politiķis to tieši nenorādīja, bet tas nozīmē, ka JV cer, ka izšķirošajā balsojumā Rinkēviča ievēlēšanu bez viņiem pašiem atbalstītu arī "Apvienotā saraksta" (AS), Nacionālās apvienības (NA), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" deputāti.

Latkovskis atzīmēja, ka šoreiz Valsts prezidenta vēlēšanām ir pieteikti trīs spēcīgi pretendenti ar vienu "izteikti stipru, vislabāko" Valsts prezidenta kandidātu - Rinkēviču.

Vaicāts par JV koalīcijas partnera - AS - zemkopības ministrs Didža Šmita laikrakstā "Diena" pausto, ka Rinkēviča ievēlēšanai par Valsts prezidentu JV tagad meklējot atbalstu pie ZZS sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij!" līdera Aivara Lemberga, JV politiķis norādīja, ka nevar to komentēt.

Reizē Latkovskis atzīmēja, ka, tuvojoties Valsts prezidenta vēlēšanām, daudzu prātus ir pārņēmušas "visneiedomājamākās sazvērestības teorijas un aizdomu plīvurs par visu un visiem". Raksturīgi politiķiem, izskanot "neticamākās kombinācijas un pārgalvīgi sapņi", kas caurvijas ar satraukumu par pašlaik ieņemto amatu saglabāšanu, atzīmēja politiķis.

Turpinot tēlaini izteikties, Latkovskis pauda, ka sarunas par Valsts prezidenta vēlēšanām notiek "gan Saeimas kuluāros, gan dārgos augstceltņu dzīvokļos, gan mazos namiņos Latvijas laukos" un katram iedzīvotājam ir savs viedoklis. Reizē nemainās JV frakcijas vadītāja uzdevums sarunāt ar citiem politiķiem atbalstu Rinkēvičam.

Taujāts, vai pēc Valsts prezidenta ievēlēšanas mainīsies koalīcijas sastāvs, vai arī tiks izveidota jauna valdība, Latkovskis skaidroja, ka to ir ļoti grūti paredzēt un ka viņš koncentrējas uz atbalsta gādāšanu Rinkēvičam.

Kā ziņots, Ventspils domes deputāts un partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs noliedz, ka būtu deleģējis kādu sarunām ar JV par atbalstu ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūrai Valsts prezidenta vēlēšanās.

Jau vēstīts, ka maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām ir izvirzīti trīs kandidāti - koalīcijā ietilpstošā AS dibinātājs, uzņēmējs Uldis Pīlēns, premjera partijas JV biedrs, ārlietu ministrs Rinkēvičs un opozīcijas partijas "Progresīvie" izraudzītā publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto. Trešais koalīcijas partneris - NA - bija plānojis Valsts prezidenta amatam virzīt pašreizējo prezidentu Levitu, bet Levits no kandidēšanas atteicās, redzot, ka viņa ievēlēšanai koalīcijas balsu nepietiks.

Koalīcijas politiķi pašlaik neredz iespēju vienoties par vienu kandidātu uz Valsts prezidenta vēlēšanu pirmo kārtu.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu