VIDEO ⟩ VP aiztur rūdītu autozagļu grupas organizatoru un atgūst divus spēkratus (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts policija naktī uz 15. maiju pēc pakaļdzīšanās Pierīgā aizturēja automašīnu zagļu grupas organizatoru uzreiz pēc tam, kad šie noziedznieki Rīgā bija nozaguši kārtējo spēkratu. Savukārt viņa līdzdalībnieki ir izsludināti meklēšanā. Pašreizējā informācija liecina, ka šī rūdīto noziedznieku grupa varētu būt nozagusi vairākus desmitus automašīnu "Hyundai" un "Kia" visā Latvijā.

Mērķtiecīgi strādājot autozādzību apkarošanā, Valsts policijas likumsargi nonāca uz pēdām autozagļu grupai vairāku personu sastāvā, kurā bija Latvijas un Lietuvas pilsoņi.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, 15. maiju, šī autozagļu grupa Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, nozaga uz ielas stāvēšanai novietotu 2021. izlaiduma gada automašīnu "Hyundai Santa Fe", kuras vērtība ir 40 000 eiro. Garnadži nozagto mašīnu novietoja slēpnī, bet paši devās tālāk ar citu spēkratu.

Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes likumsargi sadarbībā ar kolēģiem no Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas sāka aizturēšanas operāciju, kuras laikā likumpārkāpēji netika galā ar automašīnas vadību un iebrauca grāvī, pēc kā abiem pasažieriem – Lietuvas pilsoņiem izdevās aizbēgt. Bet noziedzīgās grupas līderi - Latvijas pilsoni policisti aizturēja. Jāpiemin, ka viņš jau iepriekš ir sodīts par dažādām zādzībām.

Policisti ir noskaidrojuši arī abu Lietuvas pilsoņu identitāti, un viņi ir izsludināti meklēšanā.

Jāpiemin, ka brīdī, kad mašīnas īpašnieks pamanīja zādzību un ziņoja par to policijai, likumsargi nozagto spēkratu bija jau atguvuši.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka šīs personas varētu būt saistītas arī ar vairākiem desmitiem citu "Hyundai" un "Kia" automašīnu zādzību, kas Latvijā reģistrētas pēdējā laikā.

"Šo automašīnu marku detaļu pašreiz ļoti trūkst, un tās ir pieprasītas Krievijā saistībā ar noteiktajām sankcijām. Tāpēc zagļi ir ieinteresēti tās zagt un pārvest uz Krievijas Federāciju," stāsta VP Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes 3. nodaļas priekšnieks Māris Priednieks.

Savukārt konkrēto "Hyundai Santa Fe" automašīnu zagļi, visticamāk, bija plānojuši vest uz Lietuvu, lai to pārdotu pa rezerves daļām.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Noziedzīgās grupas līderim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu