Uz Norvēģiju aizbēgušais “vāgnerietis” vēlas atgriezties Krievijā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
“Vagner” bijušais komandieris Andrejs Medvedevs
“Vagner” bijušais komandieris Andrejs Medvedevs Foto: Ekrānšāviņš no video

Uz Norvēģiju aizbēgušais Krievijas algotņu grupējuma “Vagner” bijušais komandieris Andrejs Medvedevs tagad vēloties atgriezties Krievijā, neskatoties uz to, ka šāda rīcība var radīt draudus viņa dzīvībai, ziņo aģentūra “Reuters”.

Tagad Medvedevs publiskojis vairākus video sociālajā tīklā “YouTube”, kuros viņš apgalvo, ka esot nolēmis atgriezties Krievijā.

26 gadus vecais Medvedevs šādu vēlmi skaidro ar to, ka viņš sajuties “kā zēns lielu vīru spēlē”, kurā viņš vairs nevēlas piedalīties.

“Nesen es nolēmu, ka esmu gatavs atgriezties Krievijā. Es jau esmu sazinājies ar Krievijas vēstniecību Oslo,” vienā no video norāda Medvedevs.

Viņš arī uzsver, ka lēmumu atgriezties Krievijā viņš pieņēmis patstāvīgi.

“Es cerēju, ka šeit [Norvēģijā] es radīšu mieru un klusumu, ka man izdosies atstāt politiku, armiju un karu aiz muguras, tomēr man tas nav izdevies,” norāda Medvedevs.

“Redzēsim, kas ar mani notiks Krievijā. Ja viņi mani nogalinās, labi. Ja nenogalinās – liels paldies,” viņš piebilda.

Medvedevs šā gada janvārī nelegāli šķērsoja Krievijas-Norvēģijas sauszemes robežu, tika aizturēts un pieprasīja politisko patvērumu.

Pēc paša Medvedeva teiktā, viņš bijis liecinieks tam, kā "Vagner" rindās notiek izrēķināšanās ar algotņiem, kas atsakās pildīt pavēles. Medvedevs Norvēģijas policijā sniedzis liecības par zvērībām, ko Ukrainā pastrādājuši viņa bijušie dienesta biedri, no kuriem daudzi pirms tam izcietuši sodus par smagiem noziegumiem.

Viņš atzina, ka baidās par savu dzīvību, jo viņu meklē gan Krievijas drošības struktūras, gan bijušie "Vagner" biedri.

Aprīlī Medvedevs bija iesaistīts kautiņā kādā bārā Oslo.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu