Tiesa ASV pieņem interneta platformām labvēlīgu lēmumu lietā par terorismu atbalstošu saturu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

ASV Augstākā tiesa trešdien pieņēmusi platformām "Twitter", "Facebook" un "Google" labvēlīgu lēmumu, secinot, ka teroraktu upuri nevar saukt pie tiesas sociālo mediju gigantus par ierakstiem, kuros pausts atbalsts grupējumam "Islāma valsts".

Tiesa nolēma, ka platformas nav atbalstījušas "Islāma valsti", lai gan tajos bijuši atrodami ieraksti, kuros pausts atbalsts šim teroristu grupējumam.

Tiesa norādīja, ka nepietiek ar faktu, ka dažas sliktas personas izmantojušas šīs platformas, lai apgalvotu, ka platformas apzināti palīdzējušas un veicinājušas šo likumpārkāpēju darbības.

Lietas pret "Google" piederošajiem "YouTube" un "Twitter" tika uzskatītas par potenciālu pārbaudījumu gadu desmitiem senajai tehnoloģiju uzņēmumu tiesiskajai aizsardzībai ASV. Taču tiesa savā lēmumā skaidri norādīja, ka šim nolūkam šīs lietas nav piemērotas.

Likums, kas pazīstams kā 230.sadaļa, nodrošina interneta platformām vispārēju imunitāti pret jebkādu saturu, kas nāk no trešās puses.

Augstākās tiesas tiesneši lielākoties izvairījās no debatēm par šo likumu, sakot, ka jebkurā gadījumā šīs apsūdzības pret "YouTube" un "Twitter" nav uzskatāmas par pārkāpumu, tāpēc debates par 230.sadaļu nav atbilstošas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu