Pensionēts NATO ģenerālis salīdzina Putinu ar Hitleru un brīdina par karu ar Krieviju (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Rietumiem ir jāpalielina atbalsts Ukrainai, pretējā gadījumā tie var attapties tiešā militārā konfliktā ar Krieviju, uzskata pensionēts britu ģenerālis, bijušais NATO spēku Eiropā virspavēlnieka vietnieks Ričards Širefs.

Šādu viedokli Širefs paudis intervijā medijam “Radio Brīvība” (“Radio Liberty”).

Ģenerālis uzskata, ka karā Ukrainā šobrīd iestājies lūzuma punkts. NATO valstīm ir vai nu jādod Ukrainai visi nepieciešamie instrumenti pretuzbrukumam, vai arī pēc diviem trīs gadiem jārēķinās ar iespējamību, ka šajā konfliktā būs jāiejaucas tiešā veidā, lai tādējādi panāktu galīgu Kijivas uzvaru pār agresorvalsti Krieviju.

“Šeit var būt tikai viens iznākums - tai jābūt [Ukrainas] uzvarai. Tas ir [Krievijas] karš ne tikai pret Ukrainu, tas ir karš pret Rietumiem,” uzskata Širefs.

Viņš pašreizējo situāciju salīdzināja ar to, kas bija izveidojusies Eiropā pirms Otrā pasaules kara sākuma.

“Mums ir jāatzīst, ka Eiropā atkal ir parādījies asiņains autokrāts, kurš ir gatavs sagādāt neizmērojamas ciešanas miermīlīgajiem demokrātiskajiem kaimiņiem, lai apmierinātu savas varaskāres ambīcijas. Mēs šādā situācijā jau bijām 1939. līdz 1945. gadā. Mēs atkal esam turpat,” uzsver Širefs.

Aģentūra “Reuters” šonedēļ ziņoja, ka NATO jau izstrādā rīcības plānu atklātam militāram konfliktam ar Krieviju.

Kā liecina aģentūras rīcībā esošā informācija, NATO dalībvalstu līderi gatavojas apstiprināt slepenus dokumentus, kuros detalizēti tiks izklāstīta alianses rīcība gadījumam, ja nāksies aizsargāties no Krievijas uzbrukuma.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu