VIDEO ⟩ Prezidenta kanceleja: nav notikusi līdzekļu izšķērdēšana Trīs jūru samita organizēšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis piedalās masu mediju pasākumā, kurā iepazīstina ar Rīgas pils Svētku zāles jaunāko griestu gleznojumu un Valsts prezidentu portretu galeriju.
Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis piedalās masu mediju pasākumā, kurā iepazīstina ar Rīgas pils Svētku zāles jaunāko griestu gleznojumu un Valsts prezidentu portretu galeriju. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts kontrolei nav izdevies gūt pārliecību, ka Trīs jūru samita organizēšanā Prezidenta kanceleja nav veikusi līdzekļu izšķērdēšanu, vēsta Panorāma. Trīs jūru iniciatīvas samits notika 2022. gada 20. jūnijā Rīgā.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis uzsver, ka iebildumi bijuši tikai par transporta pakalpojumu sadaļu, turklāt līdzekļu izšķērdēšana noteikti nav notikusi. Sākotnēji transporta pakalpojumiem bijis ieplānots tērēt 372 000 eiro, bet izlietoti tikai 332 000. Ne visi aicinātie viesi bija ieradušies. Piemēram, Ukrainas delegācija neieradās un Ukrainas prezidents Zelenskis samita dalībniekus uzrunāja attālināti.

Iespējams, ka šo summu izmaiņas visvairāk piesaistīja uzmanību un radīja interesi par detalizētu transporta un maršrutu plānojumiem, taču prezidenta kanceleja ne vienmēr spēja šos dokumentus uzrādīt. Andris Teikmanis norāda, ka prioritāte bijusi veiksmīga samita norise, tādēļ samita priekšvakarā nav prioritizēta aktu un protokolu noformēšana. Konkrētus pakalpojumu piegādātājus Andris Teikmanis tomēr nevēlas nosaukt, jo tā ir ierobežotas pieejas informācija. Pēc LTV rīcībā esošās informācijas daļu no samitam ietaupītajiem līdzekļiem Valsts prezidenta kanceleja izlietojusi prezidenta komandējumu izdevumu segšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu