12 bērnu mamma Baiba: bērni ir mani nenotikušie ceļojumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TV3

Baiba uzskata – būt par daudzbērnu ģimenes mammu ir tas pats, kas vadīt uzņēmumu, jo ir nemitīgi jānodarbojas ar menedžmentu. “Katram bērnam katru dienu un kaut kur citur jāiet, un man kā mammai ir jāzina, kur iet mani bērni,” viņa stāsta TV3 raidījumā "Zilonis studijā".

Baiba Ozola jau kopš mazotnes sapņoja par kuplu saimi. Pati gan izauga divu bērnu ģimenē, bet bērnībā zinājusi, ka viņai būs vismaz trīs bērni. “Tas bija sākuma sapnītis, kāda varētu izskatīties mana turpmākā dzīve, kad es būšu jau pieaudzis cilvēks. Bet, ka būs tik daudz, es nedomāju,” saka Baiba.

Baibas vecākajam dēlam būs 25 gadi, divi bērni jau ir patstāvīgā dzīvē, bet jaunākajam – šogad būs četri, un visām atvasēm doti latviski vārdi: Jēkabs, Matīss, Marta, Kārlis, Anna Marija, Ernests, Gustavs, Austra, Rūta, Grieta, Druvis un Miķelis. 

Foto: TV3

Runājot par foršo daudzbērnu ģimenē, Baiba saka: “Tas, ka mēs vispār varam dzīvot vienā laikā ar šiem cilvēkiem. Viņiem ir unikāla pieredze mācīties no mazajiem, no lielajiem brāļiem. [..] Tā daudzbērnu ģimenē ir pievienotā vērtība, ka tev ir kam paprasīt padomu.”

Baiba atzīt, ka bērni viņai iemācījuši pacietību. “Esmu iemācījusies – tad, kad mammai tuvojas brīdis, kad “jumts” sāk ļodzīties, tad ir lūgums: “Tēti, vai es varu pazust uz trim stundām?” Esmu iemācījusies nedarīt sev pāri, kad viss “vārās”.” Viņa atzīst, ka šādu iespēju nesajukt prātā sev iedevusi pēc ceturtā bērna. “Pēc tam bija citādāki ieguvumi. Pateicoties vecākajam dēlam, man ir vairāk drosmes.”

Jautāta, kas Baibai pēc divpadsmit bērnu laišanas pasaulē ļauj tik labi izskatīties, viņa skaidro – aktīvs dzīvesveids. "Patiesībā visu laiku ir jājoņo līdzi bērniem, un tu nevari iesūbēt, ir jābūt dzinējspēkam un ar viņiem jādarbojas. Man šķiet, ka tas motivē nepadoties. Kad ir noguruma brīdis, es zinu, ka labākais ir vai nu pastaiga, vai aktīvs brauciens ar velosipēdu."

Būt par mammu Baiba uzskata par savu karjeru, un to ne pret ko citu viņa nemainītu. 

"Es negribu sev nozagt to mirkli, kad bērns atnāk no bērnudārza un saka: “Mammu, es tevi mīlu.” 

Vai Baiba jūtas, ka dzīvē kaut ko būtu upurējusi? “Es sev to neatgādinu, jo tas būtu tā, kā nozagt sev prieku. Es parasti saku – bērni ir mani nenotikušie ceļojumi...”

Kā atklāj 12 bērnu mamma, ikdienas tēriņos visvairāk naudas prasa pārtikas iegāde. Un runājot par praktisko, Baiba stāsta, ka zupa tiek vārīta četru litru katlā un bērni ēd to, ko viņiem pagatavo.

Vairāk video skaties te. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu