Vācijas policija izmeklē trimdas krievu indēšanu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Uzsākta izmeklēšana par iespējamu trimdas krievu saindēšanu pēc tam, kad žurnālists un aktīviste ziņoja par veselības problēmām pēc Berlīnes disidentu sanāksmes, svētdien paziņoja Vācijas policija.

"Ir uzsākta izmeklēšana," sacīja Berlīnes policijas pārstāvis, apstiprinot laikrakstā "Die Welt" izskanējušo informāciju.

Krievijas izmeklējošais medijs "Agentstvo" šonedēļ pavēstīja, ka divi dalībnieki, kas 29.-30.aprīlī piedalījās Krievijas disidentu sanāksmē Berlīnē, piedzīvoja veselības problēmas.

Tikšanos organizēja Mihails Hodorkovskis.

Viens dalībnieks, kurš tika identificēts kā žurnālists, kurš nesen bija pametis Krieviju, pasākuma laikā piedzīvoja neprecizētus simptomus un teica, ka tie, iespējams, sākušies agrāk.

Žurnālists devās uz "Charite" universitātes slimnīcu Berlīnē, kur tika ārstēts opozīcijas pārstāvis Aleksejs Navaļnijs pēc saindēšanas 2020.gada augustā.

Otra pieminētā dalībniece bija Natālija Arno, "Brīvās Krievijas" fonda direktore ASV, kur viņa dzīvo 10 gadus.

Natālija Arno
Natālija Arno Foto: Brīvās Krievijas fonds

Arno bija apmeklējusi Berlīnes disidentu sanāksmi pirms došanās uz Prāgu, kur viņa piedzīvoja simptomus un atklāja, ka viņas viesnīcas numurs ir atvērts, ziņoja "Agentstvo".

Nākamajā dienā aizbraucot uz ASV, viņa sazinājās ar tur esošo slimnīcu, kā arī varas iestādēm.

Arno šonedēļ sociālajā tīklā "Facebook" apsprieda viņas problēmas - "asas sāpes" un "nejutīgumu", sakot, ka pirmie "dīvainie simptomi" parādījās pirms viņa ierašanās Prāgā. Viņa teica, ka viņai joprojām ir simptomi, bet viņa jūtas labāk.

Pēdējos gados ārzemēs un Krievijā ir veikti vairāki uzbrukumi ar indi Kremļa pretiniekiem.

Maskava noliedz, ka vainīgi bijuši tās slepenie dienesti.

Eiropas laboratorijas apstiprināja, ka Navaļnijs ir saindēts ar padomju laikā ražotu nervus paralizējošu vielu "Novičok".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu