Belgorodas apgabalā uzdarbojas diversantu grupa (12)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Belgoroda
Belgoroda Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Belgorodas apgabalā no Ukrainas iegājusi diversiju izlūkgrupa, paziņojis Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs. Ukrainas Aizsardzības ministrija norāda, ka operāciju Belgorodas apgabalā veic krievu brīvprātīgie, kas karo Ukrainas pusē.

Diversiju grupa esot iegājusi Belgorodas apgabala Graivoronas rajonā. Kā izteicās gubernators, diversanti esot no Ukrainas armijas. Krievijas armija, robežsardze un Nacionālā gvarde jau īstenojot ienaidnieka likvidēšanas pasākumus, viņš piebilda.

Tikmēr Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde apstiprināja, ka bruņotu cilvēku grupas iegājušas Belgorodas apgabalā, tomēr šie diversanti ir nevis Ukrainas armija, bet gan Krievijas pilsoņi, kas karo Ukrainas pusē pret Krieviju.

Kā informēja Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs, operāciju Belgorodas apgabalā īsteno leģions “Krievijas brīvība” un grupējums “Krievu brīvprātīgo korpuss”.

Šīs operācijas mērķis esot drošības zonas veidošana Ukrainas iedzīvotāju aizsardzībai.

Jusovs uzsver, ka operācijā piedalās tikai Krievijas pilsoņi.

Ap plkst.14 "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgais korpuss" paziņoja, ka ir "atbrīvojuši" Kozinkas ciemu Belgorodas apgabalā un iekļuvuši Graivoronas apdzīvotajā vietā.

Ukrainas un Krievijas "Telegram" kanāli izplatījuši video, kurā "Krievu brīvprātīgais korpusa" pārstāvji apgalvo, ka atrodas netālu no Bezļudovkas Belgorodas apgabalā, Ļubimovkas, Čuroviču ciemiem Brjanskas apgabalā.

Savukārt "Krievijas brīvība" publicēja aicinājumu, aicinot krievus cīnīties pret Putina režīmu. Vēlāk viņi aicināja Krievijas pierobežas reģionu iedzīvotājus "palikt mājās un nepretoties".

To, ka notikumos Belgorodā būtu iesaistīta Ukrainas armija noliedza arī Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks.

“Ukraina ar interesi seko notikumiem Belgorodas apgabalā Krievijā, bet tai nav ar to tiešas saistības, tviterī raksta Podoļaks.

Viņš izteicās, ka par vienīgo rīcībspējīgo politisko spēku totalitārās valstīs vienmēr kļūst partizāni ar ieročiem rokās.

Tikmēr Krievijas diktatora preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Belgorodas apgabalā notiekošā mērķis ir novērst uzmanību no Bahmutas.

Pirmdien Belgorodas varas iestādes un vairāki prokremliskie “Telegram” kanāli ziņoja, ka Ukrainas armija šorīt apšaudījusi Graivoronas rajonu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija.

Tika ziņots, ka diversanti uzbrukuši Graivoronas robežkontroles punktam. Tīmeklī tiek arī izplatīts video par šo vienību militārās tehnikas pārvietošanos Krievijas teritorijā.

Šai informācijai pagaidām nav neatkarīga apstiprinājuma.

Tikmēr Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi Belgorodas apgabalā plānu "Ēdelveiss", kas paredz visu ministrijas darbinieku izsaukšanu uz policijas nodaļām.

Krievijas mediji arī vēsta, ka Belgorodas apgabalā pie Prohorovas apdzīvotās vietas nogāzies helikopters Mi-8, taču avārijas vieta atrodas 100 kilometrus no Ukrainas robežas un pēc sākotnējās informācijas notikušais nekādi nav saistīts ar krievu brīvprātīgajām vienībām.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu