Vāc parakstus par sabiedriskā transporta uzlabošanu lidostai "Rīga"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Millere/LETA

Lai uzlabotu sabiedriskā transporta kvalitāti un biežumu, apvienība "Pilsēta cilvēkiem" sāk parakstu vākšanu līdzdalības platformā "ManaBalss.lv".

Neapmierinātību ar sabiedriskā transporta situāciju izraisījušas vairākas problēmas.

Nav speciāla autobusa no lidostas, tādēļ ceļotājiem ar lielu bagāžu jāsaspiežas parastā 22. maršruta autobusā kopā ar citiem pasažieriem, kas izmanto autobusu braukšanai uz darbu.

Tāpat autobuss naktīs nekursē: nav iespējams ierasties laicīgi uz agrajiem lidojumiem un no vēlajiem lidojumiem nav iespējams nokļūt pilsētā, kā arī sabiedrisko transportu nevar izmantot daudzi darbinieki, kam darba diena sākas vai beidzas naktī.

Arī pietura ir tālu no izejas un zem klajas debess, kā arī biļešu automātu nav pietiekami daudz, kā rezultātā pie tiem veidojas rindas.

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina uzlabot sabiedriskā transporta savienojumus ar lidostu "Rīga". Lai to panāktu, biedrība lūdz:

  • ieviest lidostas ekspresi, kas kursētu visu diennakti, dienā ne retāk kā reizi 20 minūtēs;
  • 2., 7. un 46. autobusu maršrutus pagarināt līdz lidostai, lai apkalpotu vietējos iedzīvotājus Mārupē, Bieriņos, Iļģuciemā un Imantā;
  • atvieglot biļešu iegādi un iekāpšanu: biļešu automātiem jāatrodas lidostā, un iekāpšanai ekspresī ir jābūt pie pašām lidostas durvīm.

"Te nav runa tikai par tūristiem, kuriem neērts sabiedriskā transporta pakalpojums rada negatīvu pirmo iespaidu par Rīgu, bet arī par vietējiem iedzīvotājiem, kuri šobrīd spiesti izmantot ļoti dārgus taksometrus, jo citādi uz mājām vai lidostu netiek. Īpaši izbrīna, ka šī tēma nav sakārtota, ņemot vērā to, cik daudz darbinieku strādā lidostā!" norāda apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Oskars Rode.

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina iedzīvotājus parakstīt iniciatīvu "ManaBalss.lv" portālā un dalīties ar to, lai uzlabotu rīdzinieku un pilsētas viesu ērtības.

Parakstīt iniciatīvu var Latvijas Republikas pilsoņi, kuri iesnieguma iesniegšanas dienā ir sasnieguši 16 gadu vecumu un kuru dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā vai kuriem pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums šajā teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu