Svētki ir notikuši! 120 000 no 60 valstīm tiešraidē, 2500 klātienē - aizvadīts vērienīgais “Forums Līdere”!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

Latvijas sievietēm ir ekskluzīva iespēja svinēt divas Sieviešu dienas. Vienu - tradicionāli 8. martā, bet otru - kad notiek “Forums LĪDERE”, kas ik gadu izvēršas par sievišķīgiem, grandioziem un iedvesmojošiem svētkiem. Arī šis gads noteikti nebija izņēmums. 19. maijā Ķīpsalas izstāžu centrā krāšņi un sirsnīgi tika aizvadīts nu jau sestais izaugsmes un iedvesmas pasākums “Forums LĪDERE”, pulcējot vēsturisko lielāko klātienes apmeklētāju skaitu - 2500 Latvijas aktīvās dāmas.

Trešo gadu pēc kārtas forums par savām mājām sauc Ķīpsalas izstāžu halli, kas uz tā laiku saposta līdz nepazīšanai. “Foruma LĪDERE” rīkotāji ik gadu parūpējas par to, lai katra dāma no pirmās līdz pēdējai minūtei justos īpaša, gaidīta, lutināta. Šoreiz klātienē šos sieviešu svētkus atzīmēja un iedvesmojošu lektoru stāstos ieklausījās 2500 dāmas.

Foto: Juris Lisovs/TVNET
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Savukārt vēl vairāk nekā 120 000 interesentu no teju 60 valstīm pasākumu vēroja attālināti. Uz lielās “Foruma LĪDERE” skatuves kāpa 17 pieredzējuši un sirdsgudri dažādu jomu speciālisti, no kuriem ikviena sieviete varēja paņemt kādu noderīgu atziņu. Kā ierasts foruma galvenā programma sadalīta trīs sesijās: profesionālā izaugsme; attiecības, ģimene, mijiedarbība un personiskā attīstība.

Foto: Juris Lisovs/TVNET

Vai viegli būt līderei savā zemē, atklāja dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte, kura pastāstīja par vairākiem spožuma un posta brīžiem, esot dzejniecei Padomju Savienībā. To, cik liels ir vārda spēks, M. Zālīte saprata 1980. gados, kad viņas dzejoļus vairākus gadus aizliedza publicēt, taču cilvēki uzskatīja citādāk. “Es sāku just, ka sabiedrība mani dēve par līderi,” atklāja dzejniece.

Foto: Juris Lisovs/TVNET
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Vai visu var un vajag paspēt, atbildi sniedza Deloitte vadošā partnere Baltijas valstīs Kristīne Jarve. Viņa dalījās pieredzes stāstā, kā realizē savas dzīves lomas un paspēj atvēlēt laiku sev. “Es nevaru izdarīt visu, un tas arī nav vajadzīgs,” uzsvēra K. Jarve, piebilstot, ka ir svarīgi definēt tās lietas, kuras gribam darīt pašas, un tās, kuras uzticēt citiem, piemēram, ģimenei.

Foto: Juris Lisovs/TVNET

Politiķe, juriste Ieva Brante dzīvi uztver pozitīvi un uzskata, ka arī slikto iespējams pārvērst par piedzīvojumu un vērst uz labo pusi. Savā prezentācijā I. Brante dalījās ar trim padomiem dzīvei: “Pirmkārt, mīliet sevi. Jūs neesat miskastes, bet karalienes! Otrkārt, vienmēr sapņojiet par to, ko vēlaties. Neviena vēlēšanās nav jums par lielu. Treškārt, ticiet brīnumiem. Arī mīlestība ir brīnums.”

Kā izaudzināt laimīgu bērnu, atklāja pusaudžu terapeits Nils Sakss Konstantinovs, kurš uzsvēra: “Bērni vēl nekad nav dzīvojuši tik labos apstākļos, taču vienlaikus vēl nekad nav jutušies tik nelaimīgi.” Kāpēc tā, atbildes nav, taču ir vairākas lietas, kas var palīdzēt bērnam justies labāk: aktivitātes, kopīga ēdienreize ar ģimeni, draudzība ar cilvēkiem, ar kuriem ir kopīgas vērtības.

Ar pieredzes stāstu par ceļu no zemākā punkta uz dzīves virsotni dalījās programmas “Mirjama” dalībniece Sintija Purgale. Viņas dzīves sākums nebija viegls, bērnībā pārdzīvotais pārauga pāridarījumos sev un apkārtējiem, kas rezultējās ar cietumu. Tur S. Purgale satika cietuma kapelāni Rudīti Losāni, iesaistījās programmā “Mirjama”, kas motivēja sākt jaunu dzīvi. “Es biju kā mazs putnēns, kam salauzts spārns. Tagad es jūtos kā līdere pati sev,” pauž Sintija Purgale.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu