Tiks veidots Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas.
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome plāno Centrālās administrācijas reorganizāciju, tiks izveidota jauna iestāde - Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centru. Šo ieceri 25. maijā atbalstīja domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja. 

Pašlaik Rīgas pilsētas apkaimju iedzīvotāju centrs ir Centrālās administrācijas struktūrvienība. Plānots, ka no 1.septembra tas tiks izveidots par jaunu iestādi - Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centru.

No centrālās administrācijas uz Apkaimju iedzīvotāju centru tiks pārceltas Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļas.

Kā liecina informācija Rīgas pašvaldības mājaslapā, centra direktors ir Raivis Knoks. Centram ir deviņas nodaļas.

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā var iesniegt iesniegumus, pieteikt pakalpojumus, deklarēt dzīvesvietu, saņemt konsultācijas, saņemt informāciju par līdzdalības iespējām un citus pakalpojumus.

Kā informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa, izmaiņas pašvaldības struktūrā tiek veiktas, lai sakārtotu to atbilstoši likuma prasībām. Rīgas pašvaldības Centrālā administrācija tika pārveidota šī gada 1.janvārī, atbilstoši Saeimas pieņemtajam jaunajam Pašvaldību likumam.

Tas paredz nodalīt struktūrvienības, kas nodrošina domes un komiteju organizatorisko un tehnisko apkalpošanu no pašvaldībai noteikto funkciju un uzdevumu izpildes nodrošināšanai izveidotām iestādēm un amatpersonām.

Iedzīvotājiem pakalpojumu saņemšanas kārtībā ne Apkaimju iedzīvotāju centra punktos, ne dzimtsarakstu nodaļās izmaiņu nebūs.

Apkaimju iedzīvotāju centrs tika izveidots 2021.gada 1.maijā pēc pilsētas izpilddirekciju likvidācijas, reorganizējot pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centru. Šajā gadā darbu sāka pieci apkaimju koordinatori, bet šobrīd centrā strādā septiņi- Āgenskalna, Bolderājas, Imantas, Centra, Maskavas forštates, Vecmīlgrāvja un Teikas - apkaimju koordinatori.

Katrs no viņiem atbild par savu daļu no 58 Rīgas apkaimēm, sadarbojoties ar iedzīvotājiem, lai veicinātu apkaimju attīstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu