Video ⟩ Rinkēvičs atminas trakos deviņdesmitos un laiku, kad bija jaunākais valsts sekretārs Latvijas vēsturē (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Zane Bitere / LETA

Jau 31. maijā Latvijā norisināsies prezidenta vēlēšanas. Tajās izvirzīti trīs kandidāti: Uldis Pīlēns, Elīna Pinto un Edgars Rinkēvičs. Intervijā tiešsaistes žurnālam "Klik" Rinkēvičs atminas 1990. gadus, proti, laiku, kad viņš bija jaunākais valsts sekretārs Latvijas vēsturē.

Jūs raidījumā “Dzīve bez melnraksta” stāstījāt, ka jūs bijāt jaunākais valsts sekretārs Latvijas vēsturē. Vai atcerieties tās sajūtas, kas jums bija, nonākot šādā amatā?

Ziniet, tas bija pilnīgi cits laiks. Deviņdesmitie gadi – daudzi viņus dēvē par “trakajiem deviņdesmitajiem. Divas ministrijas tika izveidotas faktiski no nulles. Tie mērķi – pievienoties NATO, pievienoties ES – tajā brīdī bija absolūtākais minimums, kas mums bija jāizdara valsts neatkarības un drošības garantēšanai. Aizsardzības ministrijā tobrīd trūka cilvēku, kuriem bija moderna izglītība, angļu valodas zināšanas un uzdevumu bija ļoti daudz. Uzdevumi sadarboties ar NATO partneriem – un NATO bija ļoti svarīgs.

Toreiz mēs sākām strādāt – tādi jauni, 23 vai 24 gadus veci jaunieši. Viens no tiem ir NATO STRATCOM vadītājs Jānis Sārts, vēl viens otrs… Mums bija tāda traka apziņa, ka mēs darām tādu ļoti, ļoti svarīgu darbu un ka uz mums visa pasaule turas. Protams, uz mums visa pasaule neturējās, bet tā apziņa, ka tu vari kaut ko izdarīt, ka tev uzticas, ka tev ir milzīga atbildība – tā bija ļoti iedvesmojoša.

Mūsdienu jauniešiem tas darbs būs daudz grūtāks, sarežģītāks, jo valsts jau ir attīstījusies. Tobrīd tas bija lielu iespēju, bet arī lielu cilvēkresursu trūkumu laiks.\

Video: Rinkēvičs par solījumiem un to īstenošanu

Visu interviju lasi "Klik"!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu