Video Pīlēns komentē, vai, viņaprāt, tiešām līdzinās Trampam (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Uldis Pīlēns
Uldis Pīlēns Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jau 31. maijā Latvijā norisināsies prezidenta vēlēšanas. Tajās izvirzīti trīs kandidāti: Uldis Pīlēns, Elīna Pinto un Edgars Rinkēvičs. Intervijā tiešsaistes žurnālam "Klik" Pīlēns atklāj, vai, viņaprāt, viņš tiešām līdzinās bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Jūs salīdzina ar Donaldu Trampu. Jūs esat «self-made man». Varbūt ir kāds cits politiķis, ko uzskatāt par sev līdzīgāku Latvijā vai starptautiski?

Kaut arī esmu konservatīvs, mana politiskā autoritāte ir Vācijas sociāldemokrātiskais kanclers Helmuts Šmits. Viņš bija ar ļoti augstu intelektu, ar augstu komunikācijas kultūru, nenolaižoties populisma līmenī, apdāvināts. Tā ir tā augstā latiņa – nepazaudēt savas vērtības, nenolaisties populisma līmenī.

Es nesalīdzinātu sevi ar Trampu. Vienīgā pazīme – mēs esam uzņēmēji. Arī uzņēmējdarbībā morāles un ētikas jautājumi ir ļoti dažādi. Es esmu izgājis visām uzņēmējdarbības vadības fāzēm cauri; no 1.0, «autoritāra» vadītāja uz 4.0, «līdera-filosofa» fāzēm, kas mudina cilvēkus uzņemties atbildību, iesaistīties…

Video: Pīlēns komentē savu attieksmi pret LGBT tiesisko aizsardzību

Visu interviju ar Uldi Pīlēnu lasi "Klik"!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu