Kravas vilcienos uziet paslēptas 169 600 kontrabandas cigaretes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju, novērsušas 169 600 cigarešu jeb 8480 cigarešu paciņu kontrabandu, informēja VID pārstāvji.

Cigaretes bija paslēptas kūdras brikešu un graudaugu atlikumu granulu kravās.

Pirmdien, 29.maijā, Indras muitas kontroles punktā vilciena kontroles laikā robežsargi konstatēja kontrabandas cigaretes, kas bija paslēptas kūdras brikešu kravā. Vilciena, kas iebrauca no Baltkrievijas, kontrole tika veikta kopā ar muitas amatpersonām. Tās rezultātā izņemtas 1000 paciņas cigarešu "Minsk" un "Queen" (kopā - 20 000 cigarešu) ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām

Savukārt piektdien, 26.maijā, Zilupes muitas kontroles punkta amatpersonas veica kontroli kravas vilcienam, kas iebrauca Latvijā no Krievijas. Pārbaudot vilciena sastāvu ar kravu kontroles rentgena iekārtu, muitniekiem radās aizdomas par nedeklarētu preci vagonos ar graudaugu atlikumu granulām.

Atverot hopertipa vagonu lūkas, muitnieki konstatēja, ka granulās ierakti iepakojumi ar cigaretēm. Kravā bija paslēptas 6880 paciņas cigarešu "NZ", "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 600 paciņas cigarešu "Keno" bez akcīzes nodokļa markām. Kopā tika izņemti 149 600 cigarešu jeb 7480 paciņas kontrabandas cigarešu.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu