Arī Ventspilī mirušās sudrabkaijas mirušas no putnu gripas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saņēmis laboratorisko izmeklējumu rezultātus, kas apstiprina putnu gripu mirušām sudrabkaijām Ventspils pilsētas robežās, informēja Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Helēna Blumberga.

Šodien pirmais putnu gripas gadījums tika apstiprināts arī Ventspilī, kur no piecām atrastām savvaļas sudrabkaijām Dienvidu mola rajonā, putnu gripa laboratoriski tika apstiprināta divām sudrabkaijām.

Saskaņā ar PVD datiem, šogad putnu gripa laboratoriski izmeklēta 158 savvaļas putnu paraugiem, no kuriem 63 ir apstiprināta putnu gripa.

Ventspils Komunālā pārvalde aicina ziņot par atrastiem mirušiem savvaļas putniem, īpaši - ūdensputniem, zvanot uz PVD uzticības tālruni 67 027 402 vai informējot PVD Ziemeļkurzemes pārvaldi pa tāruņiem 63 291 660, 63 291 663 vai 63 291 662.

Lai neapdraudētu savu veselību un nepieļautu slimības tālāku izplatību, PVD aicina nekādā gadījumā neaiztikt mirušus vai slimus putnus, nenest slimus un novārgušus putnus mājās, uz dzīvnieku patversmēm vai veterinārajām klīnikām, jo tādējādi var tikt veicināta slimības izplatība.

Kā vēstīts, saslimšana ar putnu gripu konstatēta putniem vairākās vietās Latvijā, kā arī pirmo reizi Latvijā slimība konstatēta mirušai lapsai Daugavpilī.

Tādējādi šogad gripa konstatēta 15 vietās - Daugavpilī, Jēkabpilī, Krāslavā, Talsos un Talsu novada Rojas pagastā, Rojā, Ventspilī, Liepājā, Pļaviņās, Madonā un Madonas novada Ošupes pagastā, Cēsu novada Veselavas pagastā, Tukuma novada Lapmežciemā, Salaspils novada Salaspils pagastā un Saldus novada Novadnieku pagastā.

PVD atgādina, ka mājputnu turētājiem ir jāievēro pastiprinātas biodrošības prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu