Video ⟩ Prezidenta amata kandidātu debates: kas priekšvēlēšanu vakarā sakāms Pīlēnam, Pinto un Rinkēvičam? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pils
Rīgas pils Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā Latvijas Televīzijā norisinājās noslēdzošās kandidātu debates. Tajās piedalījās Uldis Pīlēns, Elīna Pinto, Edgars Rinkēvičs. 

Nevienam no viņiem šobrīd nav ievēlēšanai nepieciešamā 51 deputāta atbalsta.

Iedzīvotāju aptauja liecina, ka 35% aptaujāto neatbalsta nevienu no trim Valsts prezidenta amatam izvirzītajiem kandidātiem.

Pīlēns uzsvēra, ka viņa dienēšana padomju armijā militārā izlūkdienesta pakļautības daļā ievēlēšanas gadījumā noteikti nemestu ēnu uz viņu. "Tie vīrieši, kas izgājuši cauri padomju armijai, labi saprot, par ko ir runa – ja nosūta tur, nav izvēles," sacīja Pīlēns

Pinto pauda, ka vēlas stingri iestāties par drošību gan valstiski, gan cilvēku līmenī. "Ceturtā daļa sieviešu ir cietušas no vardarbības. Ceturtā daļa mūsu tautas dzīvo ārpus Latvijas. Vēlos dot vietu, telpu visai šai jaudai, kas mūsos ir," savu kandidatūru pamatoja Pinto.

Savukārt Rinkēvičs, runājot par Krievijas kara izraisīto apdraudējumu, uzsvēra, ka ļoti strauji mainīgā ģeopolitiskā situācija par galveno izvirza drošību un stabilitāti. "Un es domāju, ka gan pieredze, gan zināšanas, gan kontakti ir tie, kas būs ļoti svarīgi," sacīja pašreizējais ārlietu ministrs.

Vairāk skaties video!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu