ZZS politiķis Brigmanis skaidri zina, par ko balsos Valsts prezidenta vēlēšanās, bet neatklāj (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Augusts Brigmanis
Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Augusts Brigmanis Foto: Zane Bitere/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Augusts Brigmanis ir skaidri izlēmis, par ko balsot šodien, 31. maijā, parlamentā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās, bet savu izvēli viņš pagaidām neatklās.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Brigmanis skaidroja, ka savu izvēli izdarījis, balstoties uz to, ko vēlas viņa vēlētāji un partijas biedri. Viņš arī piebilda, ka vēlēšanu process ir atklāts, un ikviens pēc tam varēs pārliecināties par katra deputāta balsojumu.

Savu lēmumu par balsojumu Valsts prezidenta vēlēšanās ZZS pieņemšot frakcijas sēdē īsi pirms gaidāmās Saeimas sēdes, bet Brigmanis aicināja nesteigties notikumiem pa priekšu un neatklāja, kāds varētu būt šis lēmums. Vienlaikus ZZS apzinoties uz viņiem likto atbildības nastu.

Pēc politiķa teiktā, ZZS nonākšana valdībā un Valsts prezidenta vēlēšanas nav savstarpēji saistīti notikumi, tomēr, ja pienāks tāds brīdis, kad politiskajam spēkam pavērsies iespēja strādāt valdībā, tad par to arī tikšot runāts, bet pagaidām ko tādu apspriest neesot īpaši būtiski.

Brigmanis arī atturējās prognozēt, vai šodien Valsts prezidentu izdosies ievēlēt.

Kā ziņots, šodien Saeimā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, kurām partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Koalīcija par viena kandidāta atbalstīšanu nav izšķīrusies, līdz ar to politikas vērotāji pieļauj, ka izšķirošas balsis varētu būt pašreizējām opozīcijas partijām, kuras pretī par to, iespējams, saņemtu amatus valdībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu