Latkovskim stipra pārliecība par Rinkēviča ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Premjera partijas "Jaunā vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis
Premjera partijas "Jaunā vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis Foto: Zane Bitere/LETA

Premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājam Ainaram Latkovskim ir stipra pārliecība, ka viņu izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiks ievēlēts augstajā amatā.

Vienlaikus viņš sacīja, ka Rinkēvičs ir gatavs jebkuram iznākumam.

Latkovskis neprecizēja, ar kuru politisko spēku atbalstu JV rēķinās Rinkēviča ievēlēšanai par prezidentu. Viņš arī atturējās prognozēt precīzu vēlēšanu gaitu, vien norādīja, ka Rinkēviča ievēlēšanās ļoti cer uz 80 deputātu balsīm. "Vai tas tā būs, kā precīzi tas notiks? Šī vēlēšanu diena var nest arī pārsteigumus, kā tas ir bijis arī vairākās vēlēšanās, bet es ļoti ceru, ka ieguldītais darbs šodien atmaksāsies," teica politiķis.

Vaicāts, kā Valsts prezidenta vēlēšanas varētu ietekmēt turpmākās attiecības valdošajā koalīcijā, JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs atbildēja, ka to viņam pagaidām esot grūti pateikt, ņemot vērā, ka vairākas frakcijas vēl "nav atklājušas savas kārtis".

Kā ziņots, šodien Saeimā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, kurām partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Koalīcija par viena kandidāta atbalstīšanu nav izšķīrusies, līdz ar to politikas vērotāji pieļauj, ka izšķirošas balsis varētu būt pašreizējām opozīcijas partijām, kuras pretī par to, iespējams, saņemtu amatus valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu