Rinkēvičs atklāj, kurš bijis "Jaunās Vienotības" sākotnējais prezidenta amata kandidāts (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (centrā) pēc Saeimas ārkārtas sēdes, kurā notika Valsts prezidenta vēlēšanas.
Jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (centrā) pēc Saeimas ārkārtas sēdes, kurā notika Valsts prezidenta vēlēšanas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeima trešdien par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā Vienotība" (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV). Intervijā Latvijas Radio Rinkēvičs atzina, ka sākotnēji politiskajam spēkam bijis iecerēts cits kandidāts.

 “Es nebiju pirmais kandidāts šajās iekšējās diskusijās, sākotnējais kandidāts bija Valdis Dombrovskis,” Latvijas Radio atklāja Edgars Rinkēvičs.

Šobrīd būtiskākais, pēc viņa teiktā, ir ārpolitika un drošība – funkcijas, kuras prezidentam uzliek Satversme. Tas gan nenozīmē, ka būtu jānoniecina arī citas lietas.

“Kas ir Valsts prezidenta sūtība un darbs, vislabāk pateiks tie, kuri šo amatu ir pildījuši. Bieži vien no tevis gaida pretrunīgas lietas, jo cilvēki, sabiedrības grupas ir dažādas. Lai arī tiek uzskatīts, ka prezidentam nav daudz pilnvaru, no viņa patiešām gaida daudz, un es esmu redzējis, ka katrs no prezidentiem kaut ko būtisku aiz sevis ir atstājis – NATO, Eiropas Savienība, mūsu starptautiskā atpazīstamība,” LR1 saka Rinkēvičs. No tā, kas pēdējā laikā pietrūkst, ir tiešais dialogs ar cilvēkiem. “Es vēlētos apmeklēt pilsētas un novadus, tikties ar cilvēkiem un ne tik daudz runāt, kā klausīties. Jautājums gan – kā to, ko esi dzirdējis, pēc tam translēt politikā.”

“Vēl ir neliels mulsums, drusku ir tāda sajūta, ka tas nenotiek ar mani. Vienīgais, par ko es šobrīd domāju – kā to darbu padarīt labāku un kā nepievilt,” tā saka jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu