Polijas prezidents aicina nebūt pārsteidzīgiem paziņojumos par Putina zaudējumu karā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas prezidents Andžejs Duda.
Polijas prezidents Andžejs Duda. Foto: Paula Čurkste/LETA

Polijas prezidents Andžejs Duda mudina atturēties no pārsteidzīgas Krievijas zaudējuma konstatēšanas, norādot, ka Krievijas autoritārais līderis Vladimirs Putins līdz šim nav zaudējis nevienā karā. 

"Šodien runā, ka Vladimirs Putins ir zaudējis karā, bet viņa zaudējums esot apstāklī, ka Somija ir iestājusies NATO, kaut arī Somijas tauta daudzu gadu garumā svārstījās, vai tai būtu jāatsakās no neitralitātes," intervijā laikraksta "Wall Street Journal" izdevējam Almaram Latūram sacīja Duda.

Prezidents atzina, ka cer uz Putina zaudējumu, bet "šobrīd mums ir situācija, kad Krievijas ceļa rullis spiež Ukrainu, simtiem cilvēku iet bojā katru dienu, turklāt krievu ir 100 miljoni, bet ukraiņu - mazāk par 40 miljoniem".

"Jau šī atšķirība vien demonstrē, kam šeit ir pārākums. Krieviem cilvēka dzīvība neko nenozīmē, bet ukraiņiem katra dzīvība ir zelta vērtē. Tās ir dažādas kultūras," skaidroja Duda.

"Krievija - kodollielvalsts, tai ir gigantiskas ieroču rezerves, un kāpēc mēs smejamies par to, ka tā izved 60.gadu tankus, ja katrs šāds tanks sver 50-60 tonnas. Ja tas aizbrauks, tas nospiedīs, neatkarīgi no tā, ir tas mūsdienīgs vai nav," viņš piebilda.

Duda uzsvēra, ka Putins zaudēs, kad Krievijas armija būs izspiesta aiz starptautiski atzītajām Ukrainas robežām. Bet pagaidām Krievija arvien vairāk mobilizējas, tās ekonomika pāriet uz kara sliedēm, bet propaganda zombē iedzīvotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu