VIDEO Ukrainas bruņotie spēki Doneckā aktīvi gatavo pretuzbrukumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Saglabājot maksimālu slepenību, Ukrainas bruņotie spēki Doneckā aktīvi gatavo pretuzbrukumu, intervijā raidījumam "Panorāma" no Kramatorskas ziņoja Doneckas apgabala militārās administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko.

Pavlo Kirilenko pastāstīja, ka situācija joprojām ir sarežģīta, gar frontes līniju turpinās aktīva karadarbība. Nav mainījusies situācija, ir pieaugusi ienaidnieka vēršanās pret civiliedzīvotājiem. Kopš ziemas daļa iedzīvotāju ir atgriezušies mājās, šobrīd Doneckas apgabalā dzīvo aptuveni 530 000 civiliedzīvotāju. Taču joprojām ir saglabājusies galvenā bīstamība atrasties apgabala teritorijā, jo notiek pastāvīgas apšaudes gar frontes līniju. Gandrīz visā apgabala teritorijā notiek uzbrukumi ar dažāda veida ieročiem - raķešu triecieni, reaktīvo zalvju uguns sistēmu "Smerč", "Uragan" triecieni pa visu apgabala teritoriju. Tomēr par spīti bīstamībai un grūtībām daudzi civiliedzīvotāji atgriežas mājās.

Kā vienu no briesmīgākajiem Krievijas Federācijas kara noziegumiem Pavlo Kirilenko min bērnu deportācijas, kas notiek visā okupētajā teritorijā. Šos noziegumus dokumentē Īslaicīgi okupēto teritoriju reintegrācijas ministrija, kā arī citas Ukrainas institūcijas. Kirilenko izsaka cerību, ka visi dokumentētie pret civiliedzīvotājiem vērstie Krievijas Federācijas kara noziegumi tiks ņemti vērā Starptautiskajā krimināltiesā.

Gatavojoties pretuzbrukumam, notiek aktīva nepieciešamo maršrutu sagatavošana, kur iesaistās arī Doneckas apgabala militārā administrācija. Jāsaglabā visaugstākā slepenība, jo arī ienaidniekam ir izlūki, kas labi orientējas militārajos procesos. Pavlo Kirilenko ir pārliecināts, ka Ukrainas pretuzbrukums būs veiksmīgs un ļaus atbrīvot visas šobrīd okupētās Ukrainas teritorijas.

Pilnu interviju skaties sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu