VIDEO ⟩ Pārgalvīgs motociklista manevrs uz Salu tilta rada bīstamu avārijas situāciju (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Salu tilts.
Salu tilts. Foto: Zane Bitere/LETA

Daudziem radies priekštats, ka liela daļa motociklistu brauc pārgalvīgi. Tomēr reizēm motobraucēju rīcība ir tik pārsteidzoša, ka jābrīnās, kā vienā vai otrā situācijā izdodas tikt cauri bez smagām sekām, vēsta raidījums "Degpunktā".

Braucot uz Rīgu darīšanās un šķērsojot Salu tiltu, kāds autovadītājs saskārās ar nepatīkamu un bīstamu situāciju, ko izraisīja motobraucējs, kas pēkšņi izdomāja veikt pārdrošu manevru, uz spēles liekot gan savu, gan citu dzīvības.

Raidījums vērsās pie ceļu satiksmes eksperta Jāņa Vanka, aicinot ar profesionālu aci izvērtēt motobraucēja rīcību.

Vanks apstiprina, ka attiecīgais manevrs bijis pārgalvīgs. Viņš pauž, ka grūti saprast, kādēļ motobraucējs tā riskējis ar savu kā mazāk aizsargāta satiksmes dalībnieka dzīvību. Viņš aicina ņemt vērā citus satiksmes dalībniekus, nedrīkst veikt straujus, pārgalvīgus manevrus, ko citi nevar paredzēt.

Ik gadu Latvijā tiek reģistrētas vairākas avārijas ar letālām sekām, kurās iesaistīti motocikli. Pirms pāris dienām motocikla un autobusa sadursmē uz Bauskas šosejas gāja bojā motocikla vadītājs un pasažieris. Jānis aicina padomāt, kāds ir risks un vai neliela laika ekonomija ir dzīvības vērta. Aicina motobraucējus braukt, pirmkārt, domājot par savu drošību.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu