Vēsturisks notikums! LGBTI vēsture Latvijā – arī digitālā versijā (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 1. jūnijā, par godu Praida nedēļai, "Apollo.lv" kā daļa no lielās "TVNET Grupas" laida klajā apjomīgu projektu: grāmatas "LGBTI vēsture Latvijā pēdējos 100 gados" digitālo versiju.

Grāmatas drukātā versija ir bibliogrāfisks retums. Grāmatā fiksēta LGBTI vēsture līdz 2017. gadam. Kopš tā laika daudz kas mainījies un daudz kas noticis. No vienas puses LGBTI kopienas dzīve kļuvusi labāka, drošāka, un Latvijas sabiedrība – arvien pieņemošāka. No otras puses, kopienas cilvēki joprojām piedzīvo homofobiskus uzbrukumus, un izmaiņas sabiedrībā notiek lēni, vislēnāk diemžēl tās notiek Saeimā.

Kā vadošā mediju grupa Latvijā TVNET GRUPA vienmēr iestājusies par dažādību. Dažādība ir viena no mūsu pamatvērtībām.

Tāpēc mēs rakstām un rakstīsim par visdažādākajiem cilvēkiem, par visdažādākajām ģimenēm un ar aktīvu pozīciju iestāsimies pret naida noziegumiem, homofobiju un visu, kas cilvēkiem liedz brīvi domāt, runāt, mīlēt un dzīvot. Mēs zinām, ka Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi.

Ir milzīgs gandarījums, laižot tautās šo digitālo grāmatu. Lai kāds būtu impulss – uzzināt vairāk, pētīt dziļāk vai vienkārši izglītoties, no šodienas, 1. jūnija, grāmata "LGBTI vēsture Latvijā pēdējos 100 gados" ir pieejama digitālā versijā visiem, no jebkuras vietas pasaulē.

Mēs ticam, ka dažādībā ir spēks. Mēs ticam, ka grāmatas digitālā versija palīdzēs visiem, kuri vēlas uzzināt, studēt, saprast, augt. Mēs ticam, ka grāmata būs vēl viens veids, kā varam Latvijā veicināt iekļaujošu, drošu, laimīgu un priecīgu vidi visiem. Nevienam cilvēkam nevajadzētu aizbraukt no Latvijas homofobisku uzbrukumu dēļ. Visām ģimenēm vajadzētu būt vienlīdzīgām. Tādā Latvijā mēs vēlamies dzīvot. Un tāda Latvija būs.

Grāmatu "LGBTI vēsture Latvijā pēdējos 100 gados" digitālā versijā brīvi lasiet šeit.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu