Ko "Progresīvie" mēģināja noslēpt no Rinkēviča? Ministru krēslu dalīšanas plāns (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Mirkli pēc ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā Edgars Rinkēvičs devies tikties ar partijas "Progresīvie" Saeimas frakciju, kura arī "pielika roku" prezidenta ievēlēšanai. Tikmēr partijas pārstāve Selma Levrence mēģinājusi noslēpt tāfeli, uz kuras iezīmēts ministru krēslu dalīšanas plāns, redzams LTV sižetā. Ko tad tas slēpj?

Lai gan LTV sižetā īsti nav redzams, kas rakstīts uz tāfeles, kuru tik izmisīgi vēlējās noslēpt opozīcijas partija, pati Levrence nule to publicējusi vietnē "Twitter".

Jau ziņots, Saeima trešdien, 31. maijā, par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Rinkēviču.

Par Rinkēviča ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti. Jau kopš pirmās balsošanas kārtas par Rinkēviču balsoja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). JV Saeimā ir 26 balsis, bet ZZS - 16 deputāti. Pēc savas prezidenta amata kandidātes Elīnas Pinto izkrišanas otrajā kārtā par labu Rinkēvičam nosliecās arī "Progresīvie", kuriem parlamentā ir 10 deputāti.

Rinkēvičam svinīgais solījums būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu