Rinkēvičs: Uz partnerattiecību jautājumu sakārtošanu jāraugās racionāli juridiski

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē pēc Saeimas ārkārtas sēdes, kurā notika Valsts prezidenta vēlēšanas.
Jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē pēc Saeimas ārkārtas sēdes, kurā notika Valsts prezidenta vēlēšanas. Foto: Paula Čurkste /LETA

Uz partnerattiecību jautājumu sakārtošanu Latvijā ir jāraugās racionāli juridiski, atsakoties no ideoloģiskiem vai politiskiem uzslāņojumiem, šodien preses konferencē izteicās ārlietu ministrs, nākamais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Politiķis norādīja, ka, jau veidojot pašreizējo Krišjāņa Kariņa (JV) Ministru kabinetu, bijusi diskusija, ka tādā vai citādā veidā viendzimuma partnerattiecību valstiska noregulējuma jautājums būs jāatrisina.

Rinkēvičs pauda pārliecību, ka šis jautājums ir sakārtojams, un Saeima to var paveikt tādā veidā, kas būs cieņpilns pret dažādu uzskatu cilvēkiem.

"Es ļoti gribētu domāt, ka ir iespējams atrast tādu modeli, kas neaizvaino nevienu, bet kas atrisina šo ļoti ilgi neatrisināto problēmu loku," teica Rinkēvičs.

Kā ziņots, Rinkēviču trešdien Saeima ievēlēja par Valsts prezidentu. Amatā viņš stāsies 8.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu