Putnu gripas dēļ neiesaka peldēties Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Putnu gripa Daugavpilī
Putnu gripa Daugavpilī Foto: Pārtikas un veterinārais dienests

Saistībā ar strauju putnu gripas izplatību pašvaldība aicinājusi iedzīvotājus nepeldēties, neizmantot laivas un citus peldlīdzekļus un nemakšķerēt Radžu ūdenskrātuvē, informēja pašvaldība.

Tāpat pašvaldība aicinājusi iedzīvotājus atturēties no minētās teritorijas apmeklēšanas un neaiztikt mirušos putnus, lai neapdraudētu savu veselību un nepieļautu slimības tālāku izplatību.

Iedzīvotājiem ieteikts neļaut mājdzīvniekiem piekļūt šai teritorijai vai izvēlēties citu vietu mājdzīvnieku pastaigām.

Par mirušu putnu gadījumiem aicinām ziņot SIA "Jēkabpils pakalpojumi" dežūrdienestam sūtot "WhatsApp" ziņu vai zvanot uz telefona numuru 29387082.

PVD aicina mājputnu turētājus rūpīgāk kā jebkad ievērot biodrošības prasības un nekavējoties informēt veterinārārstu vai PVD par mājputnu saslimšanu vai pēkšņu nobeigšanos.

Kā ziņots iepriekš, šogad gripa konstatēta 15 vietās - Daugavpilī, Jēkabpilī, Krāslavā, Talsos un Talsu novada Rojas pagastā, Rojā, Ventspilī, Liepājā, Pļaviņās, Madonā un Madonas novada Ošupes pagastā, Cēsu novada Veselavas pagastā, Tukuma novada Lapmežciemā, Salaspils novada Salaspils pagastā un Saldus novada Novadnieku pagastā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu