Foto ⟩ Svētdien brīvdabas muzejā tupināsies gadatirgus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiek tradicionālais lielais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus.
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiek tradicionālais lielais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šodien turpināsies tradicionālais gadatirgus, informēja muzeja pārstāve Līga Rimšēviča.

Gadatirgū savu preci piedāvās vairāk nekā 500 amatnieku, pārtikas un kosmētikas mājražotāju, grāmatizdevēju un ēdinātāju. Paredzēta arī daudzveidīga kultūras programma. Līdzās plašajai tirdzniecībai uzstāsies gan folkloras kopas, gan tautas muzikanti, gan arī būs iespēja noskatīties amatierteātru izrādes.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no senākajiem un plašākajiem brīvdabas muzejiem Eiropā. Tā platība ir 87 hektāri un tajā izvietotas 114 senceltnes no visiem Latvijas novadiem.

Muzejā notiek krājumu komplektēšanas un glabāšanas, izglītojošais, pētnieciskais un restaurācijas darbs. 2024.gadā muzejs svinēs savu simtgadi. Muzejam ir arī divas lauku ekspozīcijas to dabiskajā atrašanās vietā - muzejs "Vēveri" Vecpiebalgas pagastā un zvejnieku sēta "Vītolnieki" jūras krastā Rucavas pagastā.

Foto: Brīvdabas muzeja gadatirgus (2019.g.)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu