Pāvesta miera sūtnis dodas uz Ukrainu (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks
Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks Foto: SIPA/Scanpix

Romas Katoļu baznīcas pāvesta Franciska miera sūtnis itāļu kardināls Mateo Dzupi pirmdien devies uz Kijivu divu dienu sarunām ar Ukrainas vadības pārstāvjiem par karu ar Krieviju, pavēstīja Vatikāns.

Itālijas Bīskapu konferences vadītājs Dzupi "kā Svētā Tēva sūtnis uzturēsies vizītē Kijivā" 5. un 6.jūnijā, teikts paziņojumā.

"Šīs iniciatīvas galvenais iemesls ir padziļināti uzklausīt Ukrainas varas struktūru pārstāvjus par iespējamiem veidiem, kā panākt taisnīgu mieru, un atbalstīt cilvēcības žestus, kas sekmētu spriedzes mazināšanos," norādīja Vatikāns.

Pagājušajā mēnesī Vatikāns pavēstīja, ka Francisks lūdzis Dzupi vadīt miera misiju, lai "palīdzētu mazināt spriedzi Ukrainas konfliktā".

Solis sperts "cerībā, no kuras Svētais Tēvs nekad nav atteicies, ka tādējādi var tikt aizsākti miera ceļi", maijā sacīja Vatikāna pārstāvis sakariem ar presi Mateo Bruni.

Par iespējamo misiju Francisks minēja jau aprīlī, atgriezies no brauciena uz Ungāriju. Tiesa, nekādas tuvākas detaļas sniegtas netika.

67 gadus vecais Dzupi pērn tika ievēlēts Itālijas Bīskapu konferences vadītāja amatā. Viņš strādājis Svētā Egidija kopienā, kas specializējas diplomātijā un miera centienos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu