Lietuva gaida plašāku karavīru dislocēšanu NATO austrumu flangā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gitans Nausēda
Gitans Nausēda Foto: Irmantas Gelunas

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda gaida, ka 11.-12.jūlijā Viļņā notiekošajā NATO samitā izdosies vienoties par kopīgiem principiem austrumu flanga aizsardzībā un vadlīnijām Ukrainas dalībai NATO.

Viļņā jūlijā gaidāmā NATO samita mērķis ir risināt ģeopolitiskās situācijas radītās problēmas, nevis vairot Lietuvas popularitāti, paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Pirmkārt un galvenokārt NATO samits ir mēģinājums atrisināt mums apkārt esošās problēmas," viņš teica, pirmdien atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai Lietuva varētu iegūt no samita saistībā ar pieaugošo popularitāti.

Nausēda uzsvēra, ka ir jārisina sarežģītā ģeopolitiskā situācija, drošības riski.

Kā pauda Lietuvas prezidents, NATO samita norise 30 kilometrus no agresorvalsti Krieviju atbalstošās Baltkrievijas robežas ir nozīmīga un simboliska.

"NATO samitu mēs nerīkojam publicitātes dēļ. Mēs protams priecāsimies, ja tas ļaus Lietuvu pamanīt, popularizēs Lietuvu visā pasaulē," atzina Nausēda.

11.-12.jūlijā Viļņā notiks NATO samitu, kas pirmā Lietuvas organizētā NATO galotņu tikšanās.

Lietuva sagaida, ka samitā alianses līderi vienosies par kopīgiem principiem priekšējo līniju aizsardzībā, kas būs pamats plašākai karavīru dislocēšanai NATO austrumu flangā, apņemsies aizsardzībai atvēlēt vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta un vienosies par vadlīnijām Ukrainas ceļā uz dalību NATO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu