Krievijā sāksies kārtējā tiesas prāva pret Navaļniju (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opoziconārs Aleksejs Navaļnijs, Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas opoziconārs Aleksejs Navaļnijs, Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: RIA Novosti/REUTERS

Ieslodzījumā esošajam Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam otrdien jāstājas tiesas priekšā apsūdzībās par ekstrēmismu.

Navaļnija advokāts atklāja, ka tiesas sēde notiks kolonijā, kurā ieslodzīts Navaļnijs.

Ja Navaļnijs tiks notiesāts, viņam var tikt piespriesti vēl 30 gadi cietumā.

47 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu".

Tagad Navaļnijam izvirzītas vēl septiņas jaunas apsūdzības, tai skaitā par ekstrēmistiskas organizācijas dibināšanu un finansēšanu. Navaļnijs noliedz vainu visās viņam izvirzītajās apsūdzībās.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa šodien izskatīs Navaļnija sūdzību, ka Krievijas varasiestādes nav izmeklējušas viņa saindēšanu.

Krievijas pagājušā gada martā paziņoja par izstāšanos no Eiropas Padomes, kas nozīmē, ka Krievijas iedzīvotāji vairs nevar vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā Strasbūrā. Krievija nolēma pati izstāties no šīs organizācijas, lai izvairītos no apkaunojošas izslēgšanas par iebrukumu Ukrainā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins arī paziņoja, ka Krievija vairs neatzīs Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumus.

Taču tiesa turpina izskatīt tūkstošiem sūdzību, kas jau iepriekš bija iesniegtas pret Krieviju.

FOTO: Akcija Navaļnija atbalstam Maskavā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu