Saeimas komisijā skatīs partijas "Stabilitātei" pieprasījumu par NEPLP piemēroto sodu TVNET GRUPAI

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
TVNET grupa
TVNET grupa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien skatīs partijas "Stabilitātei" pieprasījumu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) piemēroto sodu TVNET GRUPAI saistībā ar ēterā no deputāta puses izskanējušo vārda "deportācija" lietošanu.

Sēde paredzēta plkst.9 Jēkaba ielā 16, 303.telpā.

Pieprasījumu iesnieguši gan pats Saeimas deputāts, kurš TVNET RUS ēterā lietojis šo vārdu, Aleksejs Rosļikovs, gan pārējie "Stabilitātei" deputāti - Igors Judins, Nataļja Marčenko-Jodko, Svetlana Čulkova, Viktors Pučka, Jekaterina Dorošķeviča, Viktorija Pleškāne, Ilja Ivanovs, Jefimijs Klementjevs un Dmitrijs Kovaļenko.

Pieprasījums adresēts kultūras ministram Naurim Puntulim (NA).

 NEPLP piemērojusi 8500 eiro administratīvo sodu TVNET GRUPAI par, tās ieskatā, nepareizu vārda "deportācija" lietošanu TVNET RUS raidījumu ciklā "Kto vam platit?"/"Кто вам платит?" ("Kurš jums maksā?"). Šo vārdu sākotnēji lietojis nevis pats medijs, bet intervējamais Saeimas deputāts.

TVNET GRUPA paziņojusi, ka šāda NEPLP rīcība grauj Latvijas demokrātijas pamatus, un medijs NEPLP lēmumu pārsūdzēs tiesā.

Vairākas ar mediju jomu saistītas organizācijas ir aicinājušas atcelt sodu, jo uzskata to par cenzūru un draudu mediju un vārda brīvībai. Savukārt NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš paziņojis, ka to nedarīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu