Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Video Krievijai apšaudot Hersonu evakuāciju laikā, ievainots 93 gadus vecs vīrietis (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija turpina apšaudīt pēc Kahovkas HES aizsprosta spridzināšanas applūdušo Hersonu, kamēr tur notiek civiliedzīvotāju evakuēšana. Brīvprātīgo glābēju publicētajos video redzams, ka vienā no Krievijas uzbrukumiem ievainots 93 gadus vecs sirmgalvis.

Pirmajos video redzams, kā brīvprātīgie glābēji laivā no applūduša mikrorajona ved prom vīrieti, kurš saka, ka ir 93 gadus vecs. "Vienu karu es jau pārdzīvoju, un tagad, vecumā, pārdzīvoju otru," viņš saka.

Vēlāk viņš jau redzams ar asiņojošu brūci galvā. Cenšoties nokļūt drošā vietā, brīvprātīgais, kurš filmē, stāsta, ka apšaudīta māja, kuras tuvumā glābēji atradušies.

Ukrainas amatpersonas ceturtdien ziņoja, ka Krievijas okupācijas karaspēks iedzīvotāju evakuācijas laikā apšaudīja Hersonu, ievainojot deviņus cilvēkus.

"Turpinās cilvēku evakuācija, un šajā laikā krievi apšauda Hersonu. Parasti teroristi," "Telegram" rakstīja Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

Aizvadītās diennakts laikā krievi Hersonas apgabalu apšaudījuši 34 reizes, divas reizes veicot triecienu Hersonai. Ceturtdien Hersonas apgabalu apmeklēja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Krievijas karaspēks otrdien Hersonas apgabalā uzspridzināja Kahovkas HES, sagraujot tās aizsprostu.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūdušas teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu