"Jaunās Vienotības" politiķi: valsts attīstība ir svarīgāka par atsevišķu ministru vietu saglabāšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (no kreisās), Saeimas frakcijas "Jaunā Vienotība" vadītājs, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis un Ministru prezidents, "Jaunā vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē. Ilustratīvs attēls
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (no kreisās), Saeimas frakcijas "Jaunā Vienotība" vadītājs, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis un Ministru prezidents, "Jaunā vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Saistībā ar "Jaunās vienotības" (JV) ieceri par valdības paplašināšanu koalīcijas partneriem atsevišķu ministru vietu saglabāšanu nevajadzētu vērtēt kā svarīgāku par valsts attīstību, to šodien "Vienotības" domes sēdē Cēsīs pauda JV valdes priekšsēdētājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (JV).

JV frakcijas vadītājs pauda, ka viņam "sāp", ja koalīcijas partneri ir gatavi nestrādāt pie Latvijas interesēm plašākā valdībā tikai tāpēc, ka būtu "jāpieraujas", atsakoties no dažiem ministru vai komisiju vadītāju amatiem.

Latkovskis akcentēja, ka patlaban būtiski ir nolikt malā visus kašķus un ka piecu partiju - JV, NA, AS, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" - kopīgo virzību apliecina šo politisko spēku vienotais atbalsts Saeimā valsts aizsardzības dienesta ieviešanai.

Kariņš atzīmēja, ka ZZS un "Progresīvie" lielos vilcienos ir gatavas īstenot valdības vadītāja pieteiktās reformas, bet pret kādām atsevišķām no reformām iebilst NA vai AS.

Premjera skatījumā

tas, ka pēc iecerētās valdības paplašināšanas kādam ministram un komisijas vadītājam būtu "jāpaiet malā", nav pārāk liela cena, lai dinamiskāk strādājoša koalīcija spētu veikt ekonomikas transformāciju.

Kariņš akcentēja, ka arī JV nedrīkst baidīties no labām pārmaiņām, veicot valdības restartu. JV līderis atzīmēja, ka pašlaik "bumba ir mūsu citu Saeimas kolēģu rokās", reizē Kariņš pats ir atvērts un vēlas sadarbību plašākā koalīcijā.

Cēsīs šodien notika partijas "Vienotība" domes un partiju apvienības JV kopsēde, kurā notika atskatīšanās uz partiju apvienības pastāvēšanas piecgadi, kā arī tika spriests par vardarbības novēršanu un izaicinājumiem izglītībā.

Jau vēstīts, ka pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam NA un AS kategoriski iebilst.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu