Video ⟩ Kanādas premjeru Kijivā sagaida Meļņiks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @MelnykAndrij

Kanādas premjerministru Džastinu Trudo viņa iepriekš skaļi nepieteiktās vizītes laikā Kijivā uzņēma Ukrainas ārlietu ministra vietnieks un bijušais Ukrainas vēstnieks Vācijā Andrijs Meļņiks. „Laipni lūdzam Ukrainā,” Meļņiks tvītoja kopā ar fotoattēlu, kurā redzams, kā viņš tiekas ar Trudo dzelzceļa stacijā.

Pēc tam pie Svētā Miķeļa klostera galvaspilsētas centrā Trudo klātbūtnē notika vainagu nolikšana kritušajiem ukraiņiem. Paredzēta arī tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, vēlāk paziņoja Kanādas premjerministra birojs.

Vizītes laikā Kanāda oficiāli paziņoja par jaunas palīdzības paketes piešķiršanu Ukrainai 400 miljonu dolāru vērtībā.

Tikšanās laikā Kijivā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un Kanādas premjerministrs Džastins Trudo parakstīja deklarāciju, kurā Otava atbalstīja Ukrainas uzņemšanu NATO „tiklīdz apstākļi to ļaus”.

Kanāda atzīmē, ka Ukrainai ir tiesības pašai izvēlēties drošības pasākumus. Tajā pašā laikā Kanāda turpina koncentrēties uz tūlītēju atbalstu, lai stiprinātu Ukrainas spēju sevi aizstāvēt.

Saskaņā ar deklarāciju, Kanāda pilnībā atbalsta Ukrainas un NATO Padomi kā platformu esošās sadarbības turpmākai stiprināšanai un paplašināšanai, lai saskaņā ar Bukarestes deklarāciju veicinātu Ukrainas ceļu uz eiroatlantisko integrāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu