Aptauja "Es tepat dzīvoju!" Populārākās dzērājšoferu atrunas par sēšanos pie stūres

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paul Biryukov/Shutterstock/TVNET kolāža

Lai gan pēdējos gados konstatēts arvien mazāk autovadītāju, kuri sēžas pie stūres alkohola reibumā, Valsts policija portālam TVNET pauda - situācija nebūt nav tik rožaina, jo daudzi šoferi sēžas pie stūres pamatīgā reibumā joprojām. Aptaujājām vairākus iedzīvotājus, lai noskaidrotu, kādas dzērājšoferu atrunas viņi ir dzirdējuši visbiežāk.

Matīss, kurš ir autovadītājs jau 10 gadus, savā pieredzē nav saskāries ar dzērājšoferiem. Vaicājot, vai viņš ir dzirdējis kādus skaidrojumus, kāpēc cilvēki ir sēdušies pie stūres alkohola reibumā, Matīss atbild, ka viņš vairākkārt dzirdējis divas atrunas.

Pirmkārt - "es biju dzēris vismazāk", otrkārt - "sēdos pie stūres, jo vajadzēja braukt".

Savukārt, uzdodot šo pašu jautājumu Evai, viņa atbild, ka dzirdējusi daudzas un dažādas atrunas, piemēram, "nav jau nekur tālu jābrauc, tepat daži kilometri" vai "es neesmu iereibis, es varu braukt".

"Tāpat esmu dzirdējusi tādas frāzes, kā "man ir stāžs vairākus gadus, tāpēc drīkstu braukt alkohola reibumā", "es labi braucu, tāpēc nekas slikts nevar notikt", "taksis dārgi maksā un negribas tērēt naudu", "nav kas aizved mājās, tāpēc braukšu pats", "kas tad slikts var notikt? Neviens neredzēs"," stāsta Eva.

Uzdodot šo jautājumu citiem iedzīvotājiem, viena no populārākajām atrunām, kāda dzirdēta, - "ir vēls, nebūs daudz automašīnu uz ceļiem". Tāpat viena no populārākajām atbildēm bijusi arī "man vienmēr veicas, policija tik vēlu mani nenoķers".

Autovadītāji, atcerieties - neatkarīgi no transportlīdzekļa veida apvienojumā ar alkoholu tas cilvēka rokās var kļūt par bīstamu ieroci, jo reakcijas ātrums un spēja adekvāti reaģēt kritiskās situācijās ir bremzēta.

Lai izvairītos no nepatīkamiem atgadījumiem sadzīvē un uz ceļa, vislabāk ir atturēties no alkohola lietošanas un izvēlēties alternatīvas. Ūdens vai dažādi atspirdzinošie dzērieni un sulas ir iespēja cilāt glāzīti, bet neapreibt. Ja nu tomēr gribas sajust alus garšu, tad vislabākais risinājums - bezalkoholiskais alus. Mūsdienās pārtikas rūpniecība ir attīstīta tik tālu, ka bezalkoholiskais alus garšas ziņā jau vairs būtiski neatšķiras no parastā alus.

Raksts tapis sadarbībā ar "Mežpils" bezalkoholisko alu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu