EKSKLUZĪVI KLIK Aculiecinieks no Hersonas: Problēmas mērogs ir neiedomājams

Jānis Vingris
, TVNET žurnālists, režisors
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Hersonietis Igors, par kura dzīvi kara nomocītajā pilsētā vēstījām februāra beigās, šodien TVNET tiešsaistes žurnālam KLIK atklāj pilsētā notiekošo sešas dienas pēc Kahovkas hidroelektrostacijas uzspridzināšanas. Šodien, 12. jūnijā, ūdens līmenis Hersonā turpina pazemināties, bet joprojām ir augsts. Vēl šorīt tas bija četrus metrus virs ierastā. Hersonas apgabalā joprojām ir applūdušas 46 apdzīvotas vietas – 32 labajā un 14 kreisajā krastā. Ir applūdušas 3800 mājas.  

Iespējams, to tur ir simtos. Ņemot vērā to, ka kreisajā krastā netika veiktas glābšanas operācijas un plūdu līmenis bija daudz augstāks.

Kas attiecas uz apšaudēm, tad Hersonā klusums bija tikai pusotru dienu – trešdien un ceturtdien līdz pusdienlaikam. Apšaudes atsākās ceturtdienas pēcpusdienā. Tika apšaudīti brīvprātīgie un glābēji, kas izveda cilvēkus un dzīvniekus no plūdu skartajām teritorijām. Apšaude bija mērķtiecīga. Tas ir absolūti apzināts noziegums – mēģināt iznīcināt glābējus, brīvprātīgos un cietušos cilvēkus. Vakar reģionā apšaužu dēļ tika reģistrēti trīs nāves gadījumi un 12 ievainotie.

Jūs jautājāt par prokrieviski noskaņotiem Hersonas iedzīvotājiem, kuru kādreiz te bija daudz. Jau diezgan sen Hersonā neesmu ar tādiem saskāries. Lielākā daļa krievu pasaules mīlētāju ir aizbraukuši uz kreiso krastu un tālāk uz Krieviju. Domāju, ka pēc sešu mēnešu ikdienas apšaudēm un pēc Kahovkas hidroelektrostacijas saspridzināšanas atlikušie ir pārvērtējuši savus uzskatus un pasaules redzējumu. Manuprāt, vesels cilvēks nevar būt krievu pasaules fans, redzot visus okupantu pastrādātos noziegumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu