Putins slimnīcā apmeklē ievainotos kareivjus un mudina viņus atgriezties dienestā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas diktators Vladimirs Putins pirmdien Centrālajā militāri klīniskajā slimnīcā Maskavā tikās ar karā Ukrainā ievainotajiem Krievijas kareivjiem un mudināja viņus pēc atveseļošanās atgriezties dienestā, vēsta “The Moscow Times”.

Putins norādīja, ka kareivjiem, kuri šobrīd atgūstas no gūtajiem ievainojumiem, nākotnē būtu jāveido Krievijas armijas komandējošais sastāvs.

“Cilvēki, tādi kā jūs, bez šaubām, ir vajadzīgi valstij, dzimtenei, ir vajadzīgi bruņotajiem spēkiem. No tādiem kā jūs, jāveido nākotnes komandējošais sastāvs. No tādiem cilvēkiem, kuri uz savas ādas izjuta kaujas darbības, kuri nenodrebēja, bet izpildīja savu pienākumu,” izteicās diktators.

Iepriekšējo reizi Putins karā Ukrainā ievainotos apmeklēja pagājušā gada maijā. Toreiz diktatora preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Putins “pastāvīgi interesējas par specoperācijā ievainotajiem un viņu apstākļiem”.

Kā norāda Ukraina, Krievijas armijai Ukrainā šobrīd ir nopietnas problēmas ar skaitlisko sastāvu.

“Viņi izmanto mobilizētos, armijas kaujas rezerves, teritoriālās aizsardzības spēkus, dažādus brīvprātīgos un cilvēkus, kam bijušas problēmas ar likumu,” norādīja Ukrainas austrumu pavēlniecības pārstāvis Serhijs Čerevatijs.

Krievijas Aizsardzības ministrija informāciju par karā Ukrainā nogalinātajiem Krievijas kareivjiem oficiāli nav sniegusi kopš pagājušā gada septembra. Toreiz tika paziņots, ka Krievija Ukrainā zaudējusi 5937 kareivjus.

Saskaņā ar Ukrainas aplēsēm okupantu dzīvā spēkā zaudējumi Ukrainā šobrīd jau ir pārsnieguši 200 000.

Izdevumi “Mediazona” un BBC krievu valodas versija noskaidrojuši jau vairāk nekā 25 000 Ukrainā nogalināto Krievijas kareivju vārdus.

Eksperti norāda, ka liela daļa kareivju iet bojā nekvalitatīvas medicīniskās palīdzības vai tās trūkuma rezultātā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu