Valsts asinsdonoru centrs atzīmē asinsdonoru nedēļu: piektdien "Origo" laukumā notiks vērienīgs pasākums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lai atzīmētu asinsdonoru kustības vienotību un nozīmi līdzcilvēku dzīvību glābšanā, no 12.-16.jūnijam Valsts asinsdonoru centrs (VADC) atzīmē asinsdonoru nedēļu. Visas nedēļas laikā kopā ar radio “Star FM” tiek popularizēta asinsdonoru kustība, savukārt piektdien, 16.jūnijā, no plkst.12.00 līdz 16.00 Rīgā pie tirdzniecības centra “Origo” notiks asinsdonoru nedēļai veltīts pasākums “Mums ir viena asinsrite”. Tajā ikvienam garāmgājējam būs iespēja noskaidrot savu asins grupu un ziedot asinis VADC mobilajā autobusā, kā arī iesaistīties “Star FM” organizētajās aktivitātēs īpašajā radio pop-up studijā.

Pasaules asinsdonoru nedēļas mērķis ir popularizēt asinsdonoru kustību Latvijā, informējot cilvēkus par asins ziedošanas mērķi un ieguvumiem ziedojot asinis. Lai palīdzētu glābt nelaimē nonākušu līdzcilvēku dzīvības, VADC vēlas iedrošināt esošos donorus turpināt darīt labo darbu, kā arī aicināt ikvienu pievienoties draudzīgajai asinsdonoru kustībai.

“Starptautisko asinsdonoru dienu tradicionāli pasaulē atzīmē 14.jūnijā, bet šogad ir pirmais gads, kad, pateicoties sadarbības partneru atbalstam, šo dienu Latvijā paceļam jaunā līmenī, jūnijā atzīmējot asinsdonoru nedēļu. Šis laiks ir sevišķi būtisks, kad pievērst uzmanību asinsdonoru kustībai un pateikties tiem cilvēkiem, kas nesavtīgi ziedo asinis, lai glābtu līdzcilvēku dzīvības – kā zināms, vasarā daudzi dodas atvaļinājumā, brauc ceļojumos, taču operācijām un negadījumiem brīvdienu nav, tādēļ ir būtiski ziedot asinis nepārtraukti arī vasarā,” stāsta VADC direktore Egita Pole.

"Sabiedrības veselības veicināšana ir viens no mūsu ilgtspējas stratēģiskajiem virzieniem, tādēļ patiess gandarījums par t/c "Origo" un Valsts asinsdonoru centra ilggadējo sadarbību, kas sniedz iespēju tirdzniecības centra apmeklētājiem un nomniekiem iesaistīties sabiedriski tik nozīmīgās aktivitātēs un kļūt par asinsdonoru kustības daļu. Tirdzniecības centrs "Origo" ir veidots kā ērta un pieejama iepirkšanās vide, un mums ir svarīgi atbalstīt projektus un iniciatīvas, kas rosina gan sabiedrību kopumā, gan katru indivīdu domāt par iekļaujošiem apstākļiem un mudina rīkoties atbildīgi un empātiski. Ir svarīgi cilvēkiem piedāvāt iespējas palīdzēt citiem, tādēļ ir tikai likumsakarīgi, ka esam izvēlējušies kopā ar VADC reizi gadā atzīmēt šo nozīmīgo datumu," tā par sadarbības nozīmīgumu stāsta “Linstow Baltic” un multifunkcionālā centra “Origo” komercdirektore Evija Majevska.

“Radio Star FM ir prieks un gods būt daļai no VADC kampaņas un 16.jūnijā nodrošināt tiešraidi no 12 līdz 16 ar lielisku mūziku un Star FM ētera personībām. Mēs daudzkārt esam pārliecinājušies, ka Stāriņa klausītāji ir kā liela, daudzšķautņaina ģimene - atsaucīgi, atbildīgi un viens otru atbalstoši, tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka Radio Star FM piedalās VADC kampaņā, lai visi kopā kā sabiedrība atbalstītu tos, kas nokļuvuši grūtībās. Mēs darīsim to, ko mākam vislabāk – radīsim labu atmosfēru tur, kur būs iespēja darīt cilvēkam nozīmīgāko darbu – palīdzēt otram,” tā saka radio Star FM programmu direktore Brita Barone.

Pasaules asinsdonoru dienas pasākuma laikā no plkst. 12.00 līdz 16.00 darbosies VADC izbraukuma autobuss un VADC aktivitāšu telts, kurā ikviens garāmgājējs varēs noskaidrot savu asinsgrupu un hemoglobīna līmeni. Par svētku sajūtu īpašā radio Star FM pop-up studijā rūpēsies dīdžeji Maija Rozīte un Oskars Lepers un pie viņiem viesosies tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā hokeja bronzas medaļnieki Miks Indrašis, Rihards Bukarts, kā arī mūziķi Fiņķis, Elizabete Gaile, Katrīna Gupalo, grupa “Sudden Lights”, kā arī citi pārsteiguma viesi.

Pasākums tiks filmēts un fotografēts un iegūtie materiāli var tikt izmantoti t/c “Origo” un VADC publicitātes materiālos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu