Migrantu kuģa katastrofa Grieķijā: aizturēti iespējamie cilvēku kontrabandisti (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas krasta apsardze aizdomās par cilvēku kontrabandu ir aizturējusi deviņus izdzīvojušos pēc migrantu kuģa katastrofas, kurā var būt gājuši bojā simtiem cilvēku, ceturtdienas vakarā ziņoja valsts raidsabiedrība ERT.

Deviņi aizturētie, kas ir no Ēģiptes, tiek apsūdzēti noziedzīgas organizācijas izveidošanā. Viņus tur aizdomās par migrantu transporta organizēšanu ar kuģi, kas trešdien apgāzās un nogrima 92 kilometrus no Grieķijas dienvidrietumu piekrastes.

Negadījumā izdzīvojuši 104 cilvēki, no kuriem aptuveni 26 tika hospitalizēti galvenokārt hipotermijas dēļ. Ir atrastas 78 cilvēku mirstīgās atliekas, bet

Grieķijas varasiestādes bažījas, ka var būt gājuši bojā vairāk nekā 500 cilvēku.

Katastrofā izdzīvojušie stāstīja, ka katrs no viņiem par braucienu ar šo kuģi samaksājis 5000 līdz 6000 eiro. Cilvēki uz kuģa pārsvarā bija no Sīrijas, Afganistānas un Pakistānas.

Aizturētie tiks aizvesti pie ostas pilsētas Kalamatas prokurora, kurš lems par viņu turpmāko likteni.

Grieķijas amatpersonas lēš, ka varētu būt gājuši bojā vairāk nekā 500 cilvēku, bet atzīst, ka patiesais skaitlis nekad tā arī netiks noskaidrots. Aplēses balstītas uz izdzīvojušo liecībām un krasta apsardzes aprēķiniem.

Mediji citēja vairākus izdzīvojušos sakām, ka kuģī, iespējams, atradās vairāk nekā 700 cilvēku, tai skaitā aptuveni 100 bērni, turklāt bērni atradās kravas telpā kuģa apakšā.

Izmeklētāji noskaidroja, ka šis zvejas kuģis pirms vairākām dienām bija izgājis jūrā no Ēģiptes, bet pēc tam piestājis Lībijas pilsētā Tobrukā, lai uzņemtu vairāk migrantu, un tad devies uz Itāliju.

Gan Grieķijas krasta apsardze, gan tuvējie kravas kuģi piedāvāja palīdzību, bet migrantu kuģis atteicās, cerot sasniegt Itāliju. Tā kā kuģis atradās starptautiskajos ūdeņos, Grieķijas krasta apsardze varēja iejaukties tikai tad, kad tas nonāca nelaimē.

Katastrofa notika pie 5267 metrus dziļās Kalipso ieplakas, kas ir dziļākā vieta Vidusjūrā, tātad kuģa vraka izcelšana ir tikpat kā neiespējama.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu