VIDEO Ugunsbīstamība mežos ir augsta; VUGD aicina būt ļoti uzmanīgiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Meža ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls
Meža ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls Foto: twitter.com/allengrays

Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis informēja, ka piektdien Latvijā tikuši dzēsti 15 meža ugunsgrēki kopumā 20,85 hektāru platībā.

Šodien deviņi šādi ugunsgrēki notikuši Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā, četru ugunsgrēki notikuši Ziemeļkurzemes virsmežniecības teritorijā. Vēl pa vienam ugunsgrēkam notika Dienvidlatgales un Ziemeļvidzemes virsmežniecības teritorijā.

Kā ziņots, lielā sausuma dēļ Latvijas mežos saglabājas augsta un vietām par ļoti augsta ugunsbīstamība. Pēdējās dienās dzēsti vairāki meža ugunsgrēki.

Valsts meža dienests (VMD) norāda, ka šogad Latvijā līdz šim plosījies jau 431 meža ugunsgrēks, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā pērn šajā periodā. VMD vērš uzmanību, ka sausuma dēļ mežos ir ne tikai lielāks uzliesmošanas risks, bet arī pēc ugunsgrēka nodzēšanas izdegusī teritorija ilgāk ir jāapseko un jāuzrauga, jo uguns var atsākties.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests lūdz cilvēkus būt ļoti uzmanīgiem - nenomest meža teritorijā izsmēķus, ugunskurus nodzēst uzlejot tiem ūdeni vai uzberot smiltis/zemi, kā arī nebraukt ar transportlīdzekļiem ārpus ceļiem pa pļavām vai mežu.

Vairāk sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu