Baldones pusē ierobežots meža ugunsgrēks; kopumā VUGD saukts uz septiņiem mežu ugunsgrēkiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Piektdienas vakarā izdevies ierobežot ugunsgrēku Ķekavas novadā, netālu no Baldones, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Kopumā pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēmuši septiņus izsaukumus uz meža ugunsgrēkiem.

Izsaukumu uz ugunsgrēku Ķekavas novadā VUGD saņēma plkst.14.12. Dega mežs, jaunaudze un pļava vairāk nekā piecu hektāru platībā.

Liesmas strauji izplatījās, tāpēc dzēšanas darbos tika iesaistīti 22 ugunsdzēsēji ar sešām autocisternām un kvadriciklu un Valsts meža dienesta darbinieki.

Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās arī Valsts robežsardzes helikopters.

Pēc sešu stundu darba liesmu izplatīšanās ierobežota. Nakts laikā notikuma vietas uzraudzību turpināja Valsts meža dienesta darbinieki.

Kopumā pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma septiņus izsaukumus uz meža ugunsgrēkiem.

Tas esot vismaz divas reizes vairāk nekā citos gados vasaras mēnešos. VUGD aicina cilvēkus būt ārkārtīgi piesardzīgiem, jo vismazākā dzirkstele var izraisīt postošu ugunsgrēku.

Arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka

mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, valsts rietumu un centrālajā daļā - tai skaitā Rīgā - tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Trešo dienu ugunsdzēsēji kopā ar Valsts meža dienesta (VMD) darbiniekiem turpināja meža ugunsgrēka dzēšanas darbus Jelgavas novada Valgundes pagastā. Tur ugunsgrēks plosījās apmēram astoņu hektāru platībā.

Piektdienas vakarā VUGD ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā beidza, bet naktī vietas uzraudzību turpināja VMD darbinieki. Šorīt ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā atsāka.

Piektdienas pēcpusdienā Brenguļu ielā, Valmierā dega meža zemsedze 1,2 hektāru platībā. Savukārt plkst.14.12 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Baldoni, kur mežs dega vairāk nekā piecu hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 89 izsaukumus. No tiem 48 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 - uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu