FOTO “Viche” palīdzības konvojs sasniedzis Kijivu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "Viche"

Sestdien, 17. jūnijā Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijas “Viche” konvojs, sasniedzis galamērķi - Kijivu, informēja biedrības pārstāvji. 

“Ceļš uz Kijivu ir tāls, bet viss noritēja labi, bez starpgadījumiem. Mašīnas mums drošas, braukšanas pieredze - liela un laba. Paldies visiem atbalstītājiem,” saka viens no “Viche” šoferiem Ģirts Hotiņecs.

Šajā konvojā tika vesta palīdzība gan karavīriem, gan Kahovkas HES spridzināšanas sekās cietušajiem. Uz Ukrainu ir nosūtītas viena gumijas un trīs plastikāta laivas. Visas laivas ir ar plakanu dibenu, lai ar tām varētu droši pārvietoties arī pa sekliem ūdeņiem, neriskējot tās sabojāt.

Par Labdarības fonds Ziedot.lv savāktajiem līdzekļiem konvojam iepirkti sūkņi ūdens atsūknēšanai, ģeneratori, teltis, power-bank akumulatori, lukturi, respiratori, aizsargcimdi, gumijas zābaki, brienambikses, motorzāģi un instrumenti, pārnēsājamās gāzes plītiņas un baloni tām, lāpstas un cirvji, akumulatori nopludināto braucamrīku iedarbināšanai, divas laivas un citas mantas. Tāpat arī 200 kilogrami dzīvnieku barības. Vienu laivu ziedoja veikalu tīkla “Kesko Senukai Latvia” darbinieki, vēl vienu ziedoja SIA "Laivu depo".

Pianists Andrejs Osokins šajā briesmīgajā katastrofā cietušajiem nodeva 1000 maltīšu porcijas ar uzsildīšanas elementu. Jelgavā dzīvojošie ukraiņu bēgļi savāca 1000 eiro bērnu autiņbiksītēm.

Sapieru grupas, pateicoties iniciatīvai "Stopify", saņems divus drošus un jaudīgus apvidus auto "Volkswagen Amarok", kas piepildīti ar dažādu aprīkojumu – sākot ar izolācijas lentām un lāpstām un beidzot ar metāla detektoriem. Tāpat, pateicoties šīs labdarības platformas abonentiem, ukraiņu aizstāvji saņems astoņus dronus, planšetes, televizoru, GPS mērītājus, binokļus, uzlādes stacijas "EcoFlow" un laivas motoru ar 75 zirgspēku jaudu.

Ar kompānijas "Latvijas Finieris" finansiālu atbalstu "Viche" iegādājās un nosūta divus pikapus – "Nissan Navara" un "Volkswagen Amarok", vairākus klēpjdatorus un printerus. Kravā ir arī vairāk nekā 100 vasaras formu komplektu (apavi, flīsa jaka, bikses, zem bruņuvestes velkams krekls, divi T-krekli un zeķes), taktiskie cimdi, mugursomas, nestuves ievainoto evakuācijai, snaiperu tēmekļi, nakts redzamības ierīces. Biedrība "TEV" konvojam pievienoja paleti ar mitrajām salvetēm, kas ļoti pieprasītas kareivju vidū. Pateicoties pianistam Andrejam Osokinam, kareivji saņems 100 kastes ar maltīšu komplektiem. Latvijas mednieku savienība nosūtīja 1200 brieža gaļas konservu bundžas. Kompānija "West Kredit" parūpējās par enerģiju – uz fronti dosies astoņi

dažādu jaudu benzīna ģeneratori. Latvietis Matīss Tučs savā dzimšanas dienā lūdza draugiem dāvanas vietā savākt palīdzību Ukrainai – rezultātā viņam tika pārskaitīti 1200 eiro un par šo summu tika iegādāti 237 latviešu ražojuma maltīšu komplekti.

“Viche” pateicas arī degvielas uzpildes stacijām “Virši” par degvielas nodrošināšanu visām konvojā esošajām mašīnām. Tāpat arī paldies Ukrainas vēstniecībai Latvijā par atbalstu un sadarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu