"Šobrīd šis ir populisms" - Burovs pamet Šlesera partijas frakciju (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāti Ramona Petraviča un Oļegs Burovs Saeimas ārkārtas sēdē, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Krišjāņa Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam.
Saeimas deputāti Ramona Petraviča un Oļegs Burovs Saeimas ārkārtas sēdē, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Krišjāņa Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam. Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas "Gods kalpot Rīgai" līderis Oļegs Burovs, kurš 14.Saeimā ievēlēts no partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) saraksta, nolēmis frakciju pamest un darbu turpināt kā neatkarīgais deputāts.

"Varu paziņot, ka no šodienas es pārtraucu savu darbu kā Saeimas deputāts frakcijā un turpināšu strādā kā neatkarīgais deputāts," intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica Burovs.

Viņš norādīja, ka ar savu lēmumu LPV līderi Aināru Šleseru informējis jau pagājušajā nedēļā.

Šādu lēmumu viņš pieņēmis, jo LPV pārlieku tuvinoties partijai "Stabilitātei", kas esot destruktīvi un nepareizi.

"Mans lēmums nebalstās uz emocijām, tas ir ne tikai mans, bet arī manu kolēģu viedoklis. Mēs nolēmām pagājušā gada oktobrī startēt kopā ar Aināru Šleseru Saeimas vēlēšanās, tāpēc, ka ir zināmas veiksmes par Šleseru," viņš teica.

"Tas sauklis - "apvienosim latviešu tautu" - man likās neformāls, man tas bija pieņemams. Diemžēl šobrīd šis ir populisms. Jebkurā pašvaldības partijā mēs nevaram būt populisti, mēs esam pragmatiski, saimnieciski, vistuvāk tautai," turpināja Burovs.

Paziņojumā Burovs uzsver, ka partija "Gods kalpot Rīgai" un viņš, kā vienīgais no "Gods kalpot Rīgai" saraksta ievēlētais 14. Saeimas deputāts, izstājas no Saeimas frakcijas LPV un turpmāk Saeimā būs neatkarīgais deputāts, pārstāvot savus vēlētājus un partiju. Iesāktie un plānotie darbi turpināsies Latvijas un tās iedzīvotāju interesēs, sola Burovs.

Viņš atzīst, ka opozīcijā strādāt nav vienkārši, tomēr strādājot Saeimā un arī pašvaldībā darbam ir jābūt konstruktīvam, nevis destruktīvam.

Populisms mūsu partijai "Gods kalpot Rīgai" nepiestāv. Tāpēc partijas

"Gods kalpot Rīgai" komanda un es neesam gatavi cīnīties par varu jebkuriem mums nepieņemamiem līdzekļiem, svaru kausos ieliekot savu reputāciju, ētiskos principus un dzimteni Latviju. Partija "Stabilitātei!" ir mūsu un mana sarkanā līnija," uzskata politiķis.

Viņa ieskatā "Stabilitātes!" vēlme un centieni ir šķelt sabiedrību, vairojot tajā savstarpējo neiecietību, izmantojot dažādus populisma un destruktīvos paņēmienus, neievērojot pat ētisko saprātu. Tomēr šobrīd tieši šīs partijas pārstāvji ir kļuvuši par tuvāko partneri "Latvijai pirmajā vietā" ar saviem kopējiem pasākumiem pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils, pauž Burovs.

TVNET jau ziņoja, ka 14. Saeimas vēlēšanās no LPV parlamentā ievēlēti Šlesers, Burovs, Mārcis Jencītis, Kristaps Krištopans, Vilis Krištopans, Linda Liepiņa, Ramona Petraviča, Ričards Šlesers un Edmunds Zivtiņš.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu