Neilgi pēc Francijas prezidenta Emanuela Makrona uzrunas Bratislavā, kurā viņš uzsvēra Centrālās un Austrumeiropas nozīmīgo lomu pašreizējā drošības situācijā Eiropā, Latvijā viesojās Francijas parlamenta apakšpalātas deputāti. Viņi intervijā stāsta par to, kādos virzienos vēlas attīstīt Francijas un Latvijas sadarbību, kā arī apliecina parlamenta un valdības atbalstu Ukrainai pat tad, kad Francijas sabiedrībā saasinās bažas par inflāciju un lieliem rēķiniem.

Vai franči sākuši uz Austrumeiropu skatīties citādi?

"Latvija un pārējās Baltijas valstis bija vienas no pirmajām, kuras brīdināja Eiropu par draudiem, kādus rada Krievija," turpina Žiro. Viņš norāda, ka, tiekoties ar Latvijas parlamenta deputātiem, līdzās Latvijas karogam esot redzējis Eiropas Savienības (ES) un NATO karogus, kas parādījis, cik lielu nozīmi latvieši piešķir nacionālajai drošībai un līdz ar to - arī Eiropas drošībai.

Viņa vārdi saskan ar Francijas prezidenta Emanuela Makrona neseno runu GLOBSEC forumā Bratislavā, kur viņš atzina, ka Rietumvalstis neesot pietiekami ieklausījušās Centrālās un Austrumeiropas valstu brīdinājumos.

"Savā runā Bratislavā prezidents skaidri lika saprast, ka lielajām valstīm nopietnāk jālūkojas [uz drošības situāciju]. Šeit klātesošie deputāti pārstāv dažādas politiskās partijas, bet visi ir ieinteresēti gan Eiropas drošības, gan nacionālās suverenitātes jautājumos," norāda Žiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X