Otrdien virs Rīgas norisināsies sabiedroto spēku iznīcinātāju zemie pārlidojumi (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Virs Rīgas notiek sabiedroto spēku stratēģisko bumbvedēju zemais pārlidojums
Virs Rīgas notiek sabiedroto spēku stratēģisko bumbvedēju zemais pārlidojums Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

20. jūnijā laika posmā no plkst. 12:00 līdz 13:00 virs Rīgas norisināsies sabiedroto spēku iznīcinātāju zemie pārlidojumi, informē Gaisa spēki.

"Aicinām iedzīvotājus nesatraukties un ar sapratni izturēties pret notiekošajiem gaisa kuģu pārlidojumiem," pauž Gaisa spēki.

Jau vēstīts, ka sestdien notika ASV Gaisa spēku stratēģisko bumbvedēju zemais pārlidojums virs Brīvības pieminekļa, noslēdzot veiksmīgu apmācības posmu Latvijā.

ASV Gaisa spēku stratēģiskie bumbvedēji regulāri izvieto savas lidmašīnas un personālu NATO dalībvalstīs, tādējādi veicinot sadarbību ar sabiedroto Gaisa spēkiem, sekmējot savietojamību un palielinot kaujas gatavību.

Stratēģisko bumbvedēju pārlidojumi demonstrē ASV ieguldījumu NATO kolektīvajā aizsardzībā un atturēšanas spēju.

Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu