JV prasīs Staķim nodrošināt objektīvu Vaivoda disciplinārlietas izmeklēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis piedalās preses konferencē, kurā informē par disciplinārlietas izmeklēšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā (RDSD) un pieņemtajiem lēmumiem par RDSD amatpersonām.
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis piedalās preses konferencē, kurā informē par disciplinārlietas izmeklēšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā (RDSD) un pieņemtajiem lēmumiem par RDSD amatpersonām. Foto: Lita Millere/LETA

Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP) tiks prasīta objektīva pret Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Jāni Vaivodu ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšana, otrdien, 20. jūnijā, pēc Rīgas domes "Jaunās vienotības" (JV) frakcijas sēdes teica domes vicemērs Vilnis Ķirsis.

Otrdien JV frakcijā vienbalsīgi pausts atbalsts lietas izmeklēšanai, ja ir aizdomas vai pazīmes par nesaimniecisku rīcību.

Taču, ņemot vērā situāciju, ka pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange izdevis rīkojumu par ielu asfaltēšanu, izmantojot uzturēšanas līgumus, un šī mehānisma izmantošana tiek pārmesta Vaivodam kā nesaimnieciska, JV otrdien koalīcijas sanāksmē aicinās nodrošināt objektīvu disciplinārlietas izmeklēšanu.

Frakcijas ieskatā pastāv bažas, ka ne pašvaldības izpilddirektors, ne viņa birojs šajā situācijā nevar būt objektīvi un būtu nepieciešama neatkarīga izmeklēšana.

Savukārt Rīgas domes frakcija "Par/Progresīvie" otrdien izplatīja paziņojumu, kurā šāds JV solis vērtēts kā politiskais spiediens uz Rīgas domes izpilddirektoru Langi.

Kamēr turpinās disciplinārlietas izmeklēšana, "Par/Progresīvie" aicina Rīgas domes koalīcijas partnerus norobežoties no jebkādiem politiskiem izteikumiem par šo tēmu un tādējādi neizdarīt politisku spiedienu dienesta izmeklēšanas laikā.

Frakcija pauž uzticību Rīgas izpilddirektoram un viņa komandai šīs disciplinārlietas izmeklēšanā.

Kā ziņots, balstoties uz trauksmes cēlāja ziņojumu no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātas divas Satiksmes departamenta amatpersonas - departamenta direktora pienākumu izpildītājs Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Amatpersonām tiek pārmesta vairāku miljonu eiro nesaimnieciska izlietošana.

Pārbaudē secināts, ka Satiksmes departamentā nav izveidota atbilstoša uzskaites sistēma, kas ļautu pārliecināties par paveikto darbu apjomu un ieklātā asfalta daudzumu, līdz ar to neesot iespēju pārliecināties par to, vai darbi nav mākslīgi sadārdzināti.

Tāpat konstatēts, ka asfalta klāšanas darbu pasūtījumos konkrētos gadījumos piemēroti risinājumi, kas nav saimnieciski izdevīgākie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu